lauantai 24. joulukuuta 2016

Riiviöiden joulukalenteri: luukku 24


Hyvää ja rauhallista joulua kaikille!

Maybe christmas,
he thought
doesn't come from a store.
Maybe christmas
perhaps means
a little bit more.
- The Grinch

perjantai 23. joulukuuta 2016

Riiviöiden joulukalenteri: luukku 23

Kuulumisia

Meillä on ollut täällä mummilassa tosi kivaa! Täällä on paljon tilaa rallitella ja keksiä herjuuksia. Ruokahuoltokin pelaa melkein jopa paremmin kuin kotona. Tänään saatiin aamulla maistaa pekonia ja iltapäivällä pienet palat maksapateeta. Aika herkkuja. Kinkunkin ihmiset laitto uuniin, mutta sitä me ei kuulemma saada, kun se on muka liian suolaista.


Sitten meillä on täällä yksi kiva koirakaveri. Kerrottiin siitä teille jo aikaisemmin, kun oltiin elokuussa Mummilassa hoidossa. Meillä on koiran kanssa tosi kivat leikit, vaikka välillä joudutaankin vähän sähisemään tai antamaan tassusta, jos leikit menee liian rajuiksi. Onneksi koiruus sitten kuitenkin uskoo meitä ja antaa meidän olla myös rauhassa.


Jippii, joulu on jo huomenna!

torstai 22. joulukuuta 2016

Riiviöiden joulukalenteri: luukku 22

Enää kaksi yötä jouluun!


Julkaistaan sitten sen kunniaksi taas yksi velihalikuva. Unipussi on kotona ollut kovassa käytössä. Harmillisesti sitä ei kuitenkaan tullut pakattua mukaan, kun lähdimme joulunviettoon. Onneksi mummilan sohva on ihan yhtä hyvä :)

keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Riiviöiden joulukalenteri: luukku 21

Iih, joulu senkun lähenee lähenemistään. Enää kolme päivää odotusta jäljellä!

Tänään oli joulupuuhasteluissa vuorossa lahjojen paketointi. Kisut olivat (yllättäen) todella innokkaina apureina mukana tässä touhussa.

Mikä näistä on sit mulle?
Kas noin, valmista tuli!

tiistai 20. joulukuuta 2016

Riiviöiden joulukalenteri: luukku 20

Tänään lähdettiin riiviöiden kanssa junalla joulunviettoon vanhempieni luokse.

Molemmat Riiviöt ovat onneksi tottuneet matkustamiseen, eikä matkanteossa ole ollut suurempia ongelmia. Riiviöt matkustavat ferplastin isossa kuljetusboksissa, mihin molemmat mahtuvat hyvin köllimään.

Kun varasin lippuja vr:n nettisivut ilmoittivat lemmikkivaunun olleen lähes täynnä, ja ainoan vapaan paikan olleen meidän varaama ikkunapaikka. Tästä syystä Riiviöt viettivät suurimman osan matkaa kopassaan, kun jännitin joka asemalla, että kuka tulee viereen istumaan. Vieressämme oleva käytäväpaikka ei kuitenkaan koskaan täyttynyt ja uskalsinkin loppumatkasta ottaa Mörkön ulos kopasta hiukan jaloittelemaan.

Ikkunasta on hyvä katsella maisemia

Joko ollaan perillä?
Vaunussa oli meidän lisäksi monta koiraa ja muutama kissa. Hälinän takia Mymmeli ei uskaltanut tulla turvallisesta kopasta ulos, joten hän sai sitten viettää matkan boksissa turvallisen etäisyyden päässä muista matkustajista. Mörkö olisi innoissaan moikannut kaikki vastaantulijat, mutta ehkä on parempi, ettei tunge nokkaansa ihan joka paikkaan.

Matka sujui kaikenkaikkiaan hyvin, ja voidaan aloittaa joulunvietto hyvillä mielin.


maanantai 19. joulukuuta 2016

Riiviöiden joulukalenteri: luukku 19

Riiviöiden viisi vinkkiä parempaan maanantaihin!

Tänään on kaveri kuulkaas viimeinen maanantai ennen joulua, ja ensi viikolla onkin sitten jo vuoden viimeinen maanantai! Sen kunniaksi päätettiin listata meidän pettämättömän kissamaiset vinkit siihen, kuinka tehdä maanantaista (tai miksei mistä tahansa muustakin päivästä) vielä pikkuisen parempi.

1. Aloita päivä kehräämällä ja lakanoiden leipomisella
Mikäs olisikaan palvelijattarelle parempi päivän aloitus, kuin mahan päällä hyrisevä, tassuilla leipova kissa? Ladataan päivään positiivista energiaa jo heti aamusta! Meillä hyrinät hoitaa yleensä Mymmeli, mutta joskus Mörkökin osallistuu tähän toimitukseen.

2. Ole aina valmis uuteen leikkiin
Hyviä, kivoja leikkejä ei voi olla liikaa! Ollaan siis aina avoimia ja innoissamme, oli leluna sitten rapiseva hiiri tai karkkipaperi.

3. Muistetaan hyvät päiväunet
Ei voi jaksaa, jos ei lataa akkuja välissä. Riiviöille on siunattu onneksi hyvät unenlahjat, jos vielä saa kaverin viekkuun nukkumaan niin aina parempi.

4. Ei huolehdita turhista
Jos asialle ei voi tehdä mitään, ihan turhaa huolehtia sellaisesta. Hakuna Matata! Jos taas voit tehdä asialle jotain, tee ihmeessä vaivaava asia pois alta,

5. Herkuttele välillä vähän
Päivä ei voi olla huono jos saa syödä porsaan sydämiä. Hätätilassa broilerin maksa ajaa saman asian.

Mitkä olisi teidän muiden vinkit?



sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Riiviöiden joulukalenteri: luukku 18

Muhkea valkea tassu


Puff, Mörkön tassut ovat isot, muhkeat ja pörröiset.

Viiksetkin on ojennuksessa <3
Hyvää neljättä adventtia!

lauantai 17. joulukuuta 2016

Riiviöiden joulukalenteri: luukku 17

Mörkön namipallo

Mörkö on ollut ihan superrakastunut namipalloon, jonka ostin aikaisemmin syksyllä. Pallo toimii muiden aktivointilelujemme kanssa tekemisenä Riiviöille silloin, kun minulla on tiedossa pitkä päivä, tai en muuten vain kiireiltäni ehdi kissoja tarpeeksi viihdyttää. Namipalloista saadaan samalla osa päivän ruuista.

Keskitytääs nyt

Tässä namipallossa erikoista on sen pitkät, ihanat siipisulat. Kun aktivointilelut antaa kissoille lattialle Mörkö sieppaa ensimmäisenä juuri tämän pallon ja pyörittelee sieltä namit ulos. Pallo alkaakin pikkuhiljaa käydä ehkä turhan helpoksi (olisiko se sittenkin syy siihen, miksi se on suosittu?), mutta kerran Mörkö tykkää pallosta kovin ja tarjoaahan se edelleen tekemistä, saa pallo viihdyttää Riiviöitä vielä pitkään.

omnomnom
Millaisia teidän muiden lempilelut ovat?

perjantai 16. joulukuuta 2016

Riiviöiden joulukalenteri: luukku 16

Yleisön pyynnöstä tehdään tarkempi katsaus pesäpussiin. Pussinhan saimme siis joulukissa paketissamme ihanalta kissaneiti Amelta. Amen emäntä teki pussin itse, ja me ollaan Riiviöiden kanssa oltu tosi ihastuksissamme tästä.


Pesä sai meillä kunniapaikan olohuoneesta, telkkarin vieressä turhanpanttina nököttävältä tuolilta. Mymmeli on tykännyt uudesta nukkumapaikasta todella paljon ja on tälläkin hetkellä siellä minua mulkoilemassa. Paikka on asunnossamme todella keskeinen ja siitä onkin hyvät näkymät olohuoneeseen ja eteiseen. Samalla voi seurata liikennettä keittiöön.


Itse pesäpussin käytön Riiviöt ovat tosin ehkä ymmärtäneet hiukan väärin. Kumpikaan kolleista ei ole keksinyt edes yrittää ryömiä pussiin sisään. Onneksi fleece-pussi on pehmoinen ihan noinkin.


Vaikka pojat eivät pussin ideaa ihan hoksaisikaan, on siinä silti nukuttu pitkiä ja rattoisia päikkäreitä. Kiitos Ame ja emäntä :)

torstai 15. joulukuuta 2016

Riiviöiden joulukalenteri: luukku 15


Parhaista parhain opiskelukaveri.

Tänään palvelijatar selätti syyslukukauden viimeisen tentin ja jolkotteli iloisena joululomalle. Sehän siis tarkoittaa vaan entistä enemmän kissa-aikaa :)

keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Riiviöiden joulukalenteri: luukku 14


Nyt palvelijatar heittäytyi taas tosi noloksi ja alkoi napsia selfieitä herkällä hetkellä. Emännän viekussa sohvalla on toki tosi kiva köllötellä, mutta jotain rajaa nyt hei...

- Mymmeli

tiistai 13. joulukuuta 2016

Riiviöiden joulukalenteri: luukku 13

Salainen joulukissa!

Perjataina tipahti postiluukustamme saapumisilmoitus salaisen joulukissan paketista. Omien menojen takia pääsin kuitenkin hakemaan paketin postista pois vasta eilen.

Mikä tää on? Onks tää meille?

Laatikko oli täynnä ihania pikkupaketteja, ja mukana oli myös kortti ja kirje lähettäjältä.
Tuu nyt Mörköki kattoo, saatiin kaikkee jännää!
Paketti tuli ihanalta kissaneiti Amelta, ja sieltä paljastui pojille vaaleanpunainen pesäpussi, PrimaCatin herkkuja ja rapisevia paperipalloja. Emäntää lahjottiin suklaalla ja hienolla lehdenmuotoisella laukulla.
Amen emäntä ilmaisi kirjeessään huolensa siitä, onko vaaleanpunainen sopiva väri pojille, mutta meillä ainakin vaaleanpunainen väri on varsinkin Mymmelillä ahkerassa käytössä. Väri on siis varsin loistava :) Herkutkin osuivat kaikille kuin nyrkki silmään, Riiviöt innostuivat kanaherkuista aivan valtavasti ja palvelijatar herkuttelee ihanalla valkosuklaalla. Rapisevat pallot Riiviöt ehtivät jo kiikuttaa omaan jemmaansa hurjien leikkien lomassa, ennen kuin ehdin niistä parempia kuvia napsia.

Iso kiitos ihanalle Amelle ja tottakai myös Tassulinnalle koko projektin järjestämisestä!

maanantai 12. joulukuuta 2016

Riiviöiden joulukalenteri: luukku 12

Koska pääkaupunkiseudulla vielä vain odotellaan lunta, tehdään tänään pieni throwback viime talveen ja ihaniin lumikinoksiin:

Lumikatti

Toivottavasti saataisiin tänä vuonna valkea joulu.

sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Riiviöiden joulukalenteri: luukku 11

11 kauneinta joululaulua

11. En etsi valtaa loistoa
10. Joulumaa
9. Hei kuuraparta
8. Joulupukki matkaan jo käy
7. Kilisee kilisee kulkunen
6. Kulkuset
5. Nissepolkka
4. Varpunen jouluaamuna 
3. Petteri punakuono 
2. Talven ihmemaa
1. Tonttu

Hei, Kuuraparta, talvi vain on aikaa sun.
Joka talvi teen sinut uudelleen,
yhtä paljon riemastun!


lauantai 10. joulukuuta 2016

Riiviöiden joulukalenteri: luukku 10

Eilen meillä oli kisujen kanssa todellinen jouluttelu-päivä. Laitettiin joululaulut soimaan ja paistettiin monta pellillistä pipareita ja joulutorttuja. Tai siis minä paistoin ja kissat vahtivat tarkkaavaisina vieressä.

Kun palvelijatar huitelee kaulimella pöydällä, on kisun parempi pysyä pöydän alla pois tieltä. Ettei vaikka viikset jää vahingossa väliin.


Vaikka kaappieni kätköistä löytyy jos jonkinlaista piparkakkumuottia, ei Mymmelin harmiksi minulla ollut yhtään kissan muotoista. Tyydyttiin sitten ihan perinteisiin sydämiin ja tähtiin.


Myöskään tortuista en osannut muotoilla kissan mallisia, joten tyydyttiin niissäkin perinteiseen tähtitorttuun.

Herkkujen tultua uunista ulos vaivuttiinkin porukalla sohvan nurkkaan juomaan kuumaa glögiä ja mussuttamaan uunituoreita pipareita ja torttuja.

perjantai 9. joulukuuta 2016

Riiviöiden joulukalenteri: luukku 9

Kissamaista sisustusta


Hehkutetaas nyt tännekin, miten ihanan kissaverhon sain keittiöömme! Kuva ei tosiaan ole parasta laatua, mutta ikkunaa vasten oli hiukkaisen hankala kuvata. Verho löytyi anoppilan varastojen kätköistä ja en vaan voi olla rakastamatta sitä! Oikea kissanaisen keittiöverho :)

torstai 8. joulukuuta 2016

Riiviöiden joulukalenteri: luukku 8

Uutta ja jännää

Uudessa kodissa on myös sellainen jännä juttu kuin parveke. Kissat eivät ole ennen päässeet parvekkeelle, eivätkä nytkään pääse sinne yksin ilman valvontaa. Kesäksi suunnittelimme laittavamme parvekkeelle jonkinlaiset verkot niin, ettei kissoilla olisi mahdollisuutta päästä loikkaamaan kaiteen ylitse. Mörkö osoitti jo nyt niin suurta kiinnostusta kaiteelle kiipeämiseen, että päätin jatkossa laittaa riiviöille valjaat myös parvekkeelle.

Jukra, pääsikö tätäkin kautta ulos??
Molemmat kisut olivat selvästi hiukan hämillään parvekkeelle pääsystä. Oviaukossa mietittiin pitkään ja hartaasti, ennen kuin uskallettiin laittaa tassut kylmälle parvekkeelle.

Juku, mikä paikka!
Yllä olevan kuvan napaamisen jälkeen kiikutin Mörkön suoraan sisälle. Poitsu katseli kaidetta jo vähän sillä silmällä, että tuosta, kun loikkaan... Kesäksi haluaisin tosiaan saada parvekkeen verkotettua, jotta ovea voisi kuumalla kelillä pitää auki, ja kissat saisivat kulkea siitä mielensä mukaan,

keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Riiviöiden joulukalenteri: luukku 7

Kolme asiaa

Tämä haaste on pyörinyt lifestyle-blogeissa jo pidemmän aikaa, mekin päätimme nyt joulukalenterin yhteydessä osallistua siihen. Poistimme kuitekin liian ihmismäiset kysymykset, koska kissahan harvemmin miettii mitä esimerkiksi pukisi päälleen :)

Kolme asiaa, joista pidämme:

Ulkoilu
Leikit
Herkut


Kolme asiaa, joista emme pidä:

Kynsien leikkaaminen
Pesu
Imurointi

Kolme asiaa, joita teimme viikonloppuna:

Nukuimme
Leikimme
Temppuilimme

Kolme asiaa, jotka osaamme:

Antaa tassua
Kietoa ihmiset tassujemme ympärille
Avata vaatekaapit


Kolme asiaa, joista unelmoimme:

Rajaton pääsy porsaan sydänten luokse
Rajaton pääsy ulos
Upea kiipeilytaivas!

Kolme asiaa, joita pelkäämme:

Imuri
Aivastelu
Kovaääninen liikenne ulkona

tiistai 6. joulukuuta 2016

Riiviöiden joulukalenteri: luukku 6


Itsenäisyyspäivän viettoa

Me kissat ei hirmuisesti näistä ihmisten juhlista ymmärretä, eikä taida aina palvelijatarkaan ymmärtää. Se höpöttää jotain itsenäisyyspäivästä, miten se on iso ja hieno juhla, mutta sitten se viettää koko päivän lukemalla taas johonkin tenttiin. Sanoi se kyllä katsovansa meidän kanssa linnanjuhlia.

- Mymmeli, jota juhlat hiukan hämmentävät

Hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille lukijoille ja ystäville!

sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Riiviöiden joulukalenteri: luukku 4

Elämämme aakkoset

Aamupala, paras tapa aloittaa päivä

Broilerin sydän, meidän herkku

Cat, koska kissa

Dog, meillä on muutama tosi hyvä koirakaveri

Emäntä, tarvitaanhan me nyt joku, joka tarjoilee ruokaa, viihdyttää ja vie meitä ulos

Forest, eli metsä, paras ulkoilupaikka

Good times



Herkut, elämän suola

Iltapala, hyvä tapa päättää päivä

Juoksu, tämä on enemmän palvelijattaren harrastus, mutta tykätään mekin juoksennella

Kävelyt, iltakävelyt naapurustossa ovat mukavia

Leikit, yksin, yhdessä tai palvelijattaren kanssa, ei väliä,  kunhan leikitään.

Mukavuus, elämän kuuluu olla mukavaa

Nukkuminen, makoisat päiväunet silloin tällöin piristävät päivää


Oma veli, paras veli

Porsaan sydän, myös meidän herkku

Qurr purr, =^.^=

Rakkaus, joo nyt pääs väliin aika lälly sana, mutta ollaanhan me palvelijattarelle tosi rakkaita.

Seikkailut, erilaiset seikkailut kotona ja kauempana

Temppuilu, aletaan olla jo aika taitavia, mutta aina voi opetella lisää

Ulkoilu, tykätään tästä ihan valtavasti! Nyt ei enää pelätä rappuakaan niin paljon.


Vaaniminen, hauska leikki

Wautsi wau, koska ollaanhan me nyt upeita ;)

X, hauskan mallinen kirjain

Yö, paras aika rallitella ja rapistella ;)

Zen, koska olemme kissoja, sisäinen rauha ja tasapaino tulee meiltä luonnostaan

Å, toinen hauska kirjain

Äiti,
pienempänä käytettiin palvelijattaresta sanaa äiti. Sitähän se on vieläkin.

Öinen rallittelu, ollaan kyllä vähennetty tätä tosi paljon palvelijattaren mieliksi.

lauantai 3. joulukuuta 2016

Riiviöiden joulukalenteri: luukku 3

Palvelijatar oli taas vauhdissa 

Joo siis kuulkaas kamut, nyt meidän palvelijatar teki taas ihan mahottoman tempun.

Siis nyt ette oikeesti arvaa mitä on tapahtunut!

Viime viikon torstaina se sanoi minulle että pääsisin mukaan yliopistolle, eli siis sinne minne se aina päiviksi katoaa. Luulin, että tästä tulisi kiva reissu, menin kiltisti koppaan, enkä autossakaan huutanut ollenkaan. Olin tosi reipas kisu. Mutta sitten, kun päästiin perille oltiinkin paikassa, joka näytti epäilyttävästi eläinlääkärin vastaanotolta. Aloin aavistella, että minua olisi jotenkin huijattu.

Hetki odoteltiin ja sitten joku vieras ihminen tuli sanomaan, että voidaan tulla sisään. Mentiin huoneeseen, joka ihan vuorenvarmasti oli eläinlääkärin toimenpidehuone. Siellä minut päästettiin ulos kopasta ja sain paljon silityksiä ja ihailuja palvelijattaren eläinlääkärikavereilta. Ehkä tämä sittenkin on ihan kiva reissu, ajattelin. Sitten kuitenkin alkoi tapahtua. Porukan kokeneimmalta vaikuttava ihminen, joka oli jo oikea eläinlääkäri eikä enää opiskelija, alkoi neuvoa palvelijatarta ja sen kavereita, miten kissoja klinikalla yleensä käsitellään ja miten tilanteesta tehdään kissaystävällinen. Tässä vaiheessa olin hiukan hämmentynyt, en ihan tiennyt yrittäisinkö karata, vai nauttisinko silityksistä. Sitten kuitenkin kävi niin, että palvelijattaren kaveri tuli pitämään minusta kiinni. Silleen tosi hellästi, olisin päässyt karkuun jos olisin halunnut, mutta ajattelin olla mukava. Ja palvelijatar kietoi tassuni ympärille jonkun narun, jonka se sitten kiristi, ja ennen kuin tajusinkaan palvelijatar pisti minua neulalla käpälään! Kehtasi vielä ottaa veret talteen johonkin putkeen. Hemmetti soikoon sanon minä.

Sain kotona kuulla olleeni osallisena tulevien eläinlääkäreiden verinäytteen otto -harjoituksissa. Sain tästä hyvästä paljon kehuja ja kukaan ei enää pääse sanomaan, etten olisi tosi reipas kissa.

Näytteenotto välineitä 

Eilen palvelijatar oli sitten analysoinut näitä verinäytteitä jonkun virologian kurssiin kuuluvissa labratöissä. (palvelijatar auttoi minua kirjoittamaan nuo vaikeat sanat) Näytteistä oli tutkittu, onko minulla FIV tai FeLV vasta-aineita veressä. Eli siis suomeksi sanottuna onko minulla jompikumpi tauti. Olisinhan toki voinut itsekin kertoa, ettei minulla sellaisia ole, mutta nyt on asiasta mustaa valkoisella! Ollaan veikan kanssa siis tautivapaita Riiviöitä! Samaisiin labroihin palvelijatar oli nimittäin vienyt myös Mörkön kakkanäytteen. Siitä tutkittiin sitten rotavirusta, mitä ei myöskään tietenkään löytynyt.

Ollaan me aika hienoja kissoja, kun tuetaan palvelijattaren opiskeluja näin isoilla uhrauksilla, vaikka itse sanonkin.

perjantai 2. joulukuuta 2016

Riiviöiden joulukalenteri: luukku 2

Helena Telkänranta: Kissojen käyttäytymisongelmat, syitä ja ratkaisuja

Pääsin tämän viikon tiistaina osallistumaan Telkänrannan luennolle kissojen käyttäytymisestä ja käyttäytymisongelmista. Luento oli todella hyvin suunniteltu ja avasi minullekin monia uusia ulottuvuuksia kissojen mielen maailmasta.

Luennon alkuun käytiin läpi erilaisia kissan käyttäytymiseen liittyviä asioita, sekä mitkä niistä ovat ongelmallisia ja kenelle ne sitten ovatkaan ongelma. Isoimmat ihmisen kokemat kissan käyttäytymisongelmat, kuten merkkailu, ovat osa kissan luonnollista käyttäytymistä. Isoimmat käytösongelmat kissan näkökulmasta eivät taas välttämättä ihmiselle vaikuta ongelmilta ollenkaan. Tällaisia ovat esimerkiksi arkuus. Tärkein pointti tässä olisi huomata, että näistä kissoista juuri aralla kissalla on todennäköisemmin enemmän ongelmia ja isompi hätä, kuin nurkkiin pissivällä kissalla. Arka kissa ei kuitenkaan aiheuta ihmiselle mitään haittaa, siellä se vain kököttää kirjahyllyn päällä, joten sen ongelmat jäävät valitettavan monessa kissakodissa huomaamatta.

Toinen mielestäni tärkeä asia, joka luennolla nousi esille on tehdä ero luonnollisen käyttäytymisen ja käyttäytymistarpeen välillä. Luonnollinen käyttäytyminen on, noh, luonnollista käyttäytymistä, jota eläimellä ei kuitenkaan ole pakottavaa tarvetta päästä toteuttamaan. Tästä Telkänranta käytti esimerkkinä hevosia, jotka juoksevat peloissaan pakoon. Pakeneminen on hevoselle luonnollista käyttäytymistä, mutta hevosella ei ole pakottavaa tarvetta elämässään juosta pelästyneenä pakoon. Käyttäytymistarve tarkoittaa taas luonnollista käyttäytymistä, johon on vahva sisäsyntyinen tarve. Kissalla tällainen on esimerkiksi saalistuskäyttäytyminen. Kissan on päästävä toteuttamaan saalistuskäyttäytymistään, muuten seurauksena on ahdistusta ja siitä seuraavia muita käytösongelmia. Saalistus on kissan villille kantamuodolle elinehto, jos ei saalista, ei jää henkiin. Kesykissalle pitäisikin siksi tarjota erilaisia mahdollisuuksia toteuttaa saalistuskäyttäytymistä. Esimerkiksi leikit ovat varsin muikea ratkaisu tähän.

Luennolla käytiin tottakai myös läpi yleisimpiä kissojen käytösongelmia ja haettiin ratkaisuja niihin. Tiivistettynä: monet käytösongelmat ovat seurausta stressistä, alistimulaatiosta tai omistajan huomaamattaan kissalle opettamista käytösmalleista. Erilaisien ongelmien ratkaisuille yhteistä on se, ettei rankaisu ole koskaan hyvä ratkaisu, vaan parempi olisi ratkoa ongelmia motivoimalla ja positiivisen vahvistamisen kautta. Tämänhän moni kissanomistaja varmastikin tietää, mutta se toteutuuko tämä kaikissa kissakodeissa on toinen juttu. Meillä ainakin tässä on vielä vähän parannettavaa. Joskus saatan ärähtää kovastikin Riiviöille niiden ollessa oikein riiviöitä...

Minulle luento oli ainakin todella hyödyllinen ja pysähdyinkin ajattelemaan asioita taas jälleen uudemman kerran. Täydellisen virheetöntä kissanomistajaa minusta ei varmasti tule koskaan, mutta aina voi vähän jostain yrittää parantaa.

Suosittelen Telkänrannan luentoja ihan kaikille. Jos sinulla vaan on mahdollisuus päästä sellaiselle osallistumaan niin ilmoittaudu jo, äläkä epäröi!

torstai 1. joulukuuta 2016

Riiviöiden joulukalenteri: luukku 1


Tänään aukesi joulukalenterista ensimmäinen luukku, vielä 23 jäljellä. Riiviöiden kalenterissa pääset lukemaan erilaisia postauksia joka päivä, aina jouluun saakka. Toivottavasti nautit matkasta.

Meillä odotellaan joulua jo aika innoissamme. Mites teillä?