maanantai 31. lokakuuta 2016

Palvelijattaren lomaviikko

Viime viikon blogihiljaisuus johtuu siitä, että tuo meidän palvelijatar teki ihan kummallisen tempun, ja päätti ottaa omaa lomaa. Meidät se tietenkin jätti tänne kotiin talouden kaksilahkeisen kanssa. Ei oltu asiasta ihan samaa mieltä, mutta varsin hyvin pärjättiin viikko näin miesten kesken.

- Mymmeli

Siis häh? Eikö me muka päästäkään mukaan?!

Mutta mitä se palvelijatar oikein lomallaan teki? Kyseessähän ei suinkaan ollut mikään hurvittelu loma, vaan viikko työharjoittelussa kunnaneläinlääkärin matkassa. Viikon aikana ehti nähdä ja oppia kaikenlaista uutta ja sai ajella ympäri kaunista maaseutua sydämensä kyllyydestä. Ei yhtään hullumpi tapa viettää syyslomaa.

Aamuteet motivoivasta mukista on paras tapa aloittaa päivä. // Lumi pääsi yllättämään! // Lääke-esittelystä jäi opiskelijalle käteen ainakin kasa mielenkiintoista lukemista ja hienoista hienoin kynä.

Nyt palvelijatar on kuitenkin palannut takaisin päätyöhönsä huolehtimaan Riiviöistä ja arki alkaa taas asettua uomiinsa.

lauantai 22. lokakuuta 2016

Vakipaikka

Mörkö on ottanut sohvamme käsinojan omakseen ja hänet voikin yleensä löytää siitä torkkumasta. Käsinojalla nautiskellessa saattaa vierähtää tunti jos toinenkin.

Nautiskellaan
Herätit minut...

Mitäs tölläät?
Kivaa viikonloppua kaikille!

torstai 20. lokakuuta 2016

Keltaisen ruskan kuvailuja

Jälleen yksi naapuruston vaahteroista oli pudottanut lehtensä ja minunhan oli tietysti ihan pakko päästä viuhumaan lehtikasaan kameran kanssa.

Taasko, etkö koskaan kyllästy?
Tässä olis kuule muutakin tekemistä, kuin keikkua kameran edessä.
Ehkä jos piiloutuisin puskiin, kamera jättäisi minut rauhaan, 
No ota nyt sitten niitä kuvias.

sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Kiireisen viikon kiireetön lauantai

Etenkin lifestyle-blogien puolella ovat niinsanotut päivä kanssani-tyyppiset postaukset suhteellisen suosittuja, joten päätettiin Riiviöiden kanssa kokeilla vastaavaa postausta täällä kissablogin puolella. Valittiin päiväksi lauantai, koska se on kissojen kannalta ehkä tapahtumarikkain päivä koko viikolla. Nyt annankin puheenvuoron Riiviöille, sillä heidän bloginsahan tämä on:

08.00
Palvelijatar nousee ylös ja aloittaa omat aamutoimensa. Viimeyö haluttiin olla kilttejä ja nukuttiin ihan rauhassa, Mörkö sängyn jalkopäässä ja Mymmeli kotipuun korkeimmalla tasolla. 

Ekaksi suunnataan toiveikkaina ruokakaapille, mutta ei. Uusi tyhmä hammaspesurutiini on edelleen voimassa. Palvelijatar pesee ensin Mörkön hampaat ja sitten on Mymmelin vuoro. Ei jakseta enää edes laittaa vastaan tuon hammaspesun kanssa. Alkuun kyllä yritettiin, mutta palvelijatar osoittautui sinnikkäämmäksi kuin luultiin. 

08.10
Nyt saadaan vihdoin sitä aamupalaa! Tarjolla oli tavalliseen tapaan nappuloita. 

11.30 
Palvelijatar on touhunnut aamun omia juttujaan. Väittää lukevansa johonkin tenttiin (mikä se sitten lienee?), mutta oikeasti se vain laistaa meidän viihdyttämisestä. Ollaankin keksitty tekemistä ihan itse. Bongailtiin ikkunasta lintuja ja palaveerattiin naapurin kissan kanssa. Se asuu tuossa vastapäisessä talossa, joten ikkunoiden läpi on helppo vaihtaa ajatuksia aina silloin tällöin. Vedettiin myös veikan kanssa hurjaa rallia ja otettiin parit painimatsit.


12.00
Palvelijatar nostaa vidoin nenänsä koulujutuista ja alkaa oikeisiin töihin! Pidetään kiva temppuhetki. Uusia temppuja ei olla opeteltu nyt hetkeen, mutta hiotaan vanhoja vieläkin paremmiksi. Hyppy-käskysanaa koetetaan laajentaa koskemaan muutakin kuin tuolille ja sohvalle hyppäämistä, ja ympäripyörähdyksestä häivytetään edelleen käsimerkkiä. Mymmeli on myös oppinut antamaan tassua. Palkkana oli tällä kertaa käytössä Dreamies-namit. Kelpasi tehdä temppuja! 

12.20
Temppuilun jälkeen päästään käymään pienellä kävelyllä. Ulkona on aika märkäää ja vettäkin tihuttelee, joten ei viihdytä kovin kauaa. Kierrettiin lähimetsän vakkarilenkki ja sitten äkkiä sisälle!

Koska ulkona oli niin kurja ilma, ettei siellä saanut kunnon kuvia, valittiin tähän kuvituskuvaksi tämmöinen aikaisemmin napattu, ennen julkaisematon ulkoilukuva.

Ulkoilun jälkeen otettiin pitkät hyvinansaitut päiväunet.

14.45
Wuhuu, on päiväruuan aika! Päiväruualla ja iltapalalla saadaan nappuloiden sijasta lihaa. Mörkö söisi mieluummin pelkkiä naksuja, mutta Mymmeli tykkää lihasta enemmän. Tänään oli tarjolla: possun sydäntä, naudan jauhelihaa ja kivipiiraa. Hassun näköiset möykyt on ravintolisiä ja päälle on ripoteltu merilevää.



Tässä välissä palvelijatar livisti kotoa kokonaan, ja me jäätin hetkeksi keskenämme.

19.00
Palvelijatar on palannut kotiin. Loppuillan ohjelma koostuu meillä lähinnä leikeistä ja sylissä kehräämisestä. Palvelusväki leikittää meitä leluilla, yksin ei hirveesti jakseta kiinnostua niistä, ja veljen kanssa rallitellaan ja painitaan.

Toi huiskalelu on meidän lemppari!
21.30.
Nyt vielä iltapalan vuoro! Tarjolla oli broilerisuikaleita. Nam! Palvelusväki on tässä vaiheessa juurtunut sohvan nurkkaan katsomaan telkkaria, ja mekin aletaan rauhoittua nukkumaan. Katsotaan miten jaksetaan yöllä rallitella ;)

Rakkaudella Riiviöt

tiistai 11. lokakuuta 2016

Naapurikyyläystä

Muutama viikko sitten siirsin makuuhuoneen ikkunan eteen hyllyn. Tähän mennessä ikkunasta on nähnyt ulos vain yhdeltä kiipeilypuun tasolta, johon molemmat pojat yrittivät aina ängetä yhtäaikaa. Nyt ikkunan eteen tuli paljon lisää tilaa bongailla lintuja ja naapuruston elämää. Asuntomme on katutasossa, joten ikkunasta näkee myös maantasalla pyörivät jyrsijät.

Molemmat kissat ovat todella ottaneet hyllystä ilon irti, ja aina kotiin tullessani ensimmäisenä näen jommankumman Riiviön tuijottelemassa ikkunassa.

Hei kaverit, ette arvaa mitä siellä nyt tapahtuu! Tulkaa kattoo!

Juku miten jännää!
Kukkuu! Ai sä tulitkin jo kotiin.

Kivaa alkanutta viikkoa kaikille! 

perjantai 7. lokakuuta 2016

Päivän paras

Tänään minulla on ollut älytön kiire, ja olen tosi iloinen, että on perjantai. Kotiin tullessa minua väsytti ja stressitasot olivat hyvin korkeat. Palvelusväen poissaollessa arvon Riiviöt olivat vielä päättäneet kuopsutella kukkaruukusta mullat pois ja levittää ne jollain omanlaisella ninjatekniikalla palvelusväen sänkyyn. Molemmat epäillyt kiistävät syytteet.

Päätinkin sitten lähteä tuulettumaan raikkaaseen ulkoilmaan Mörkön kanssa. Jos vaikka saisin pari kivaa kuvaa.

Mörkö oli lenkistä tosi innoissaan. Se säntäili pitkin puskia putoavien lehtien ja lintujen perässä. Tällä viikolla ulkoilut ovat valitettavasti jääneet meillä vähän tavallista vähemmälle muiden menojen takia. Tuollainen riemu tarttui nopsaan myös emäntään, eikä mennyt kauaa, kun päivän kiireet oli unohdettu ja maailma taas ihan kiva paikka.

Itseasiassa emäntäkin nautti ulkoilusta niin paljon, että unohti koko hölmön kameran olemassaolon ja nappasi vain pari hätäistä kuvaa.





Kun Mörkön kanssa oltiin lenkki heitetty, oli tottakai Mymmelin vuoro. Silloin emäntä jätti suosiolla kameran sisälle.

keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Ruskan kuvailuja

Meidän palvelijatar on ihan höpsähtänyt syksyyn. Se höpisee vaan jostain ihanista väreistä, kirpakoista keleistä ja alkavista yöpakkasista. Sitten se on raahannut meitä ulos, mikä on siis tosi kivaa, mutta sillä on jatkuvasti se kamera mukana. Ei siinä ehdi kissa ulkoilla rauhassa, kun kokoajan pitäisi muka poseerata. Onko muillakin näin, vai onko se vaan tän meidän palvelijattaren hölmö juttu?

- Mörkö

Minä tosiaan rakastan syksyä, enkä ole halunnut jättää käyttämättä tilaisuutta kivoihin ruska-aiheisiin kuviin. Parin viime viikon aikana olen saanut napattua jopa pari julkaisukelpoista otosta. Sain myös houkuteltua talouden kaksilahkeisen mukaan tähän villitykseen, joten myös kahden kissan kuvaaminen yhtäaikaa onnistui toisen pidellessä hihnoja. Mies myös ymmärtää valokuvauksesta paljon minua enemmän ja osaa opastaa, kun minulla menee metsään.

Eilen vietettiin myös eläinten päivää, joka aloitti eläinten viikon. Meillä päivä noteerattiin antamalla kisuille erityisen paljon rapsutuksia ja suukkoja.

- Emäntä

Ihan alkuun pari harvinaista otosta, jossa Riiviöt mahtuivat samaan kuvaan. Kumpikaan ei tosin vahingossakaan katsonut kameraan.

Kameraan ei katsota, mutta jos edes samaan suuntaan tälleen hienosti.

Vaanitaan

Miu

Mörköä kävin kuvaamassa lehtikasan lisäksi myös syksyisessä metsässä.
 "Autumn, the years last, loveliest smile." - William Cullen Bryant

maanantai 3. lokakuuta 2016

Ruohoa lihansyöjille

Meillä on talvisin melkeinpä jatkuvasti kasvamassa ohraa tai muuta vastaavaa ruohoa kissoille. Kesäisin Riiviöt syövät ulkoillessa heinää, joten viljelmälle sisällä ei ole tarvetta.

Viime viikolla laitoin kasvamaan tämän syksyn ensimmäisen ohrasadon ja se on lähtenyt ihan kiitettävään kasvuun. En tosiaan ole mikään viherpeukalo, ja olenkin onnistunut tappamaan useamman ohraviljelmän...


Erityisesti Mörkö tykkää ohrasta.

Sen lisäksi,  että ohran rouskuttelu on itsessän tekemistä kissalle ja se säästää muita huonekasveja pureskelulta, saa kissa siitä sulamattomia kuituja. Luonnossa nämä kuidut saataisiin jyrsijöiden mahalaukun sisällöstä tai kissan itse syömästä heinästä. Kuitu auttaa ruuansulatusta ehkäisemällä ummetusta ja voi saada kissan myös oksentamaan karvapalloja tai huonosti sulavia ruuan osia.

Meillä erilaiset kissanruohot ovat tähän mennessä olleet suosittuja. Mörkö ei pentuna tajunnut heinän ideaa ollenkaan, vaan syömisen sijaan nyppi heinät yksitellen juurineen irti mullasta ja tiputti ne lattialle. Nyt ruohot onneksi syödään siististi ilman multien pöllyttämistä. 

Tykkääkö teidän kisut kissanruohosta?