sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Pikakelaus


Palvelijatar on nyt viime aikoina ollut tosi kiireinen (lue laiska), ettei se ole ehtinyt kertoilemaan kaikkia meidan juttuja tänne blogiin. Siksi otettiin nyt näppäimistö omiin tassuihin ja tultiin tarinoimaan pikakelauksella viimeaikaisia kuulumisia.


Ensinnäkin ihan yleisesti meille kuuluu tosi hyvää. Vietetään kissanpäiviä siinä missä aina ennenkin, pitkillä päiväunilla ja huikeilla ralleilla höystettynä tietenkin. Välillä temppuillan tai muuten vaan leikitään palvelusväen kanssa.

Palvelijatar innostui nyt hiukan rallytokosta ja Mörkö onkin päässyt opettelemaan perusasentoa ja seuraamista. Molemmat sujuu jo mahdottoman hyvin, eli tästä voitaisiin siirtyä jo haastavampiinkin liikkeisiin. Mymmeli hioo vielä tassun antamista ja yläfemmaa paremmiksi. palvelijattarella on sellainen hassu käsitys, että tassulla pitäisi koskea kättä, mutta Mymmelistä tämä on hiukan hölmöä.
Yksi perjantai-ilta päästiin opettamaan tulevia eläinlääkäreitä kissojen klinikkakäsittelyssä. Palvelijatar kuuluu nimittäin eläinlääketieteen opiskelijoiden kissakerhon hallitukseen, ja kun kerho järjesti illan, missä opiskelijat, joilla ei ole juurikaan kokemusta kissojen käsittelystä, pääsivät harjoittelemaan kissojen peruskäsittelyä, meidät ilmotettiin tietysti heti vapaaehtoisiksi mukaan. 

Toimimme mannekiineinä, kun innokkaat opiskelijat opettelivat tekemään yleistutkimusta kissalle, tarkastamaan hampaat, leikkaamaan kynsiämme ja käärimään rimpuilevan kissan pyyhkeeseen. Palvelijatar kehui meitä todella reippaiksi ja huipuiksi kavereiksi opetella tämmöisiä eläinlääkärin joka päiväisessä työssä tarvittavia taitoja. Vieraasta paikasta ja monista uusista ihmisistä huolimatta emme hermostuneet kertaakaan vaan annoimme kaikkien pyöritellä meitä miten tykkäsivät. Kiva olla tällä tavoin avuksi. Alla olevassa kuvassa näkyy, miten Mörkö opettaa, kuinka kissa voidaan kääriä pyyhkeeseen esimerkiksi verinäytteen ottoa varten.
Viime viikonloppuna palvelusväki vihdoin asensi parvekkeellemme verkon! Ollaan oltu aika fiiliksissä, kun saadaan mennä parvekkeelle miten tykätään ja haistella ulkoilmaa!

Sopiva verkko löytyi lopulta Peten koiratarvikkeesta ja sen asentaminen oli suhteellisen yksinkertaista. Pienellä kikkailulla vältettiin reikien tekeminen parvekkeelle. Nylonverkko on vahvistettu rautalangalla, joten ainakin valmistajan mukaan sen pitäisi kestää myös pieni hampailla käsittely.

Kis(s)akatsomo

Mymmeli on ahkerasti pitänyt palvelijattarelle seuraa MM-lätkän kisakatsomossa. Peleistähän Mymmeli ei varmaan tajua paljon mitään, mutta palvelijattaren vieressä on aina kiva köllötellä. Vaikka taitaa myös Mymelöstä olla kiva tuijotella telkkua. ;)


Ihan mahtavaa toukokuuta kaikille! Me koitetaan nyt aktivoitua uudestaan täällä somen puolella!

19 kommenttia:

 1. Uskon että sinä olet Mörkö tosi hyvä ja komea opettaja! Tosi kiva, kun olet saanut parvekkeen käyttöösi! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parvekkeella on kyllä kivaa :) - Mörkö

   Poista
 2. Kissanpäiviltä totisesti vaikuttaa, parvekeverkko ja lätkäkatsomo ja kaikki! Paitsi opiskelijoiden koekappaleena oloa ei ehkä voi kissanpäiviksi laskea, sehän on vähän niinkuin työt.? :D

  Miten muuten, oikeastiko teitä neuvotaan käärimään vihainenkin kissa vain pyyhkeeseen? Meillä eläinlääkäreissä nimittäin on tarjottu kilteille kissoille aina "kevyttä rauhoitusta" verikokeenottovaiheessa... Saa siitä onneksi kieltäydyttyä kun oikein vakuuttaa, että pysyy tämä sylissä, älä turhaan tainnuta.

  Rally-toko on kyllä kiva harrastus, blogatkaa jooko kissarallyedistyksestänne? :) Me kyllä itse jätetään kissarally väliin ja odotellaan, josko joskus kaukana kaukana kaukana tulevaisuudessa olisi aika koiralle. :D

  Tsemppiä blogiaktivoitumiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kyseessä olleet kissojen käsittelyharjoitukset eivät olleet mitenkään kytköksissä yliopistoon, vaan ihan meidän opiskelijoiden itse järjestämät :) Oikeasti vihaisen/hankalan kissan käsittelyyn on tottakai olemassa vaikka mitä apukeinoja kuten rauhoitushäkki ja kissamaski. Kissakassin käyttöä ei onneksi enää vissiin suositella. Kissan kanssa klinikalla rauhoituspäätös pitäisi tehdä mahdollisimman nopeasti ennen kuin kissa hermostuu, koska silloin ei rauhoitteista ole enää hyötyä. Pyyhkeeseen kääriminen sopii siis ennemmin ehkä vain hiukan rimpuileville kissoille kuin oikeasti vihaisille :) taidanpa korjata sen tuonne tekstiinkin, oli hiukan huonosti ilmaistu nyt omasta mielestänikin.

   Täälläkin odotellaan kovasti tuota kuuluisaa tulevaisuutta, jossa toivottavasti on myös koira mukana. Mutta sillä välin hupsutellaan kissarallyja :D

   Poista
  2. Niin ja tottakai eläinlääkäreiden välillä on paljon yksilökohtaisia eroja siinä, miten kissaa klinikalla käsitellään. Toiset tarjoavat rauhoitusta/muita apukeinoja herkemmin kuin toiset.:)

   Poista
  3. Lähnnä sitä meinasin, että onpa kiva, jos uudet tulevat eläinlääkärit eivät joka tilanteeseen ja kaikille kissoille tarjoakaan torkkuja vaan uskaltavat lähestyä hereillä olevaakin kissaa. :D

   Poista
  4. Niin, ymmärsin kyllä pointtisi :D tottakai tämmöiseen käsittelyyn pyritään, ettei ihan jokaista potilasta tarvitsisi rauhoittaa, minulle tuli nyt vain tarve selventää tuota kommenttia. :D

   Poista
 3. Kiva kuulla teidän kuulumisia! Ja reippaasti olette olleet käsittelyharjoituksissa=)

  VastaaPoista
 4. Onpa teillä tapahtunut! :) Parvekeverkko on huippu kun siitä pääsee ulkoilman tuoksuihin oikein kunnolla!

  VastaaPoista
 5. Huh miten paljon äksöniä, rallitoko kuulostaa jännältä! :) Mahtavaa, että kisut opettaa tulevia lääkäreitä ja vielä noin kiltisti! Riiviöt tekee palveluksen isolle (kissa)eläinkunnalle "hemmotteluhoidoissa" ollessaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riiviöt oli kyllä mahtavia "opetuskissoja"! Päätyvät varmaan vielä uudestaankin samaan käsittelyyn :D

   Poista
 6. Mä luulin aina, että rallytokossa mennään tosi lujaa. Mikä pettymys, kun totuus selvisi. Mutta samalla tajusin, että mekin ollaan Jujun kanssa tokoiltu joskus. Nuppu ei tokoile, mutta sekin olisi varmaan sopiva pallero käsittelyharjoitukseen, koska on niin lupsakka ja onnistuu aina naurattamaan eläinlääkäreitä touhuilullaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rallitokon nimi on kyllä tosi harhaanjohtava! Minäkin luulin ennen, että siinä oikeasti rallitetaan ja mennään tosi lujaa :D

   Poista
 7. Ei ihmekään, ettei teistä ole kuulunu piiiiitkään aikaan, ootte olleet niin työn touhussa. Ja huh, nyt mekin tiedetään missä meettä :)
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vielä me hengissä ollaan :D kuten sanottu, kiirettä on pitänyt!

   Poista
 8. Minä en kyllä haluisi eläinlääkärille vaikka siellä ei mitään kamalaa tehtäisi, on se vaan niin hirveetä!! -Rufus

  VastaaPoista

Kurrpurr, jätä tassunjälkesi =^.^=