torstai 18. elokuuta 2016

Mörkön uudet valjaat

Mörkön vanhat valjaat alkavat pikkuhiljaa olla aikansa eläneet ja rispaantuneet. Mörkö on myös osoittautunut pikku-houdiniksi ja opetellut tekniikan, jolla vajaista voi halutessaan päästä irti. Lasketaan pää alas, vedetään kaula sisään, peruutetaan oikealla tekniikalla ja hups! Valjaat luiskahtavat pään yli. Vanhoissa valjaissa alkavat hiukan kiinnitykset pettää, ja ne löystyvät todella helposti, jos niissä yhtään muljutaan ja kiemurrellaan. Minulta Mörkö on päässyt vain yhden kerran oikeasti irti, mutta osaan ennakoida tempun varsin hyvin, ja nähdessäni sen alkavan peruuttaa tiedän löysätä hihnaa. Tämä toki osittain on vahvistanut käytöstä, kun rimpuilun jälkeen on päästy liikkumaan kissan haluamaan suuntaan. Kuultuani Mörkön näyttäneen tämän tempun myös siskolleni päätin, että on aika ostaa uudet valjaat.

Pakkasinkin sitten kissan koppaan ja suuntasimme lähimpään Mustiin ja Mirriin. Siellä ihana myyjä auttoi meitä sovittamaan valjaita ja kertoi suosituksia. Kävelimme hiukan ympäri myymälää selvittääksemme miltä valjaat tuntuvat päällä. Toivoimme myös, että Mörkö olisi vähän koittanut rimpuilla, jotta näkisimme miten valjaat pitävät, mutta eihän kissa käskemällä rimpuile. Muuten Mörkö käyttäytyi myymälässä todella reippaasti. Tutki innoissaan paikkoja ja puski muiden asiakkaiden jalkoja.

Siis oikeesti! just, kun opin livahtamaan edellisistä niin palvelijatar meni ja hommas mulle tämmöset?!

Mukaan reissulta tarttuivat turkoosit, nahkaiset, Feel Purrr - merkkiset kissanvaljaat. Niissä on napakka ja kestävä kiinnitys rinnan ympäri, ja hihnan paine kohdistuu enemmän rintaan ja kainaloihin kuin kaulaan. Näistä ei toivottavasti houdini-Mörkökään pääse ihan helpolla irti.

Kotona vielä tottakai testattiin valjaat myös tositoimissa ja ollaan vieläkin enemmän kuin tyytyväisiä.

Näkyyks ne valjaat nyt hyvin?

Iso kiitos vielä Mustin ja Mirrin henkilökunnalle huipusta asiakaspalvelusta! Mörkökin kiittää herkuista.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Mörkö on kyllä todella reipas ulkoilija. :)

   Poista
 2. Meillä rimpuilijalla toimi sellaiset liivimalliset valjaat. Tuollaisia en ole kokeillutkaan, näyttävät hienolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin harkitsin niitä liivimallisia, mutta päädyin kuitenkin näihin :)

   Poista

Kurrpurr, jätä tassunjälkesi =^.^=