perjantai 18. elokuuta 2017

Iltarutiini

Välillä satunnaisesti kärsin nukahtamisvaikeuksista. Mymmeli fiksuna ja avuliaana kissana ilmeisesti tietää, että rutiinit auttavat tämmöisiin tapauksiin. Yhteistyöllä meille onkin kehittynyt ihan omat iltarutiinit ja nukkumaanmeno muistuttaa jo enemmän hyvin harjoiteltua tanssikoreografiaa.

Koreografia alkaa mennessäni pesemään hampaita. Mymmeli seuraa mukana ja vahtii tätä tärkeää toimitusta vessanpöntön päältä. Raahautuessani vessasta makuuhuoneeseen Mymmeli kiertää jalkojani ja puskee välissä nilkkojani kujerrellen rauhoittavasti. Ryömiessäni sänkyyn peiton alle Mymmelin haukansilmät seuraavat jokaista liikettäni. Tätä seuraa koreografian tärkein vaihe: kun olen saanut asetuttua mukavaan asentoon, Mymmeli kömpii vatsani päälle ja heittää kehruukoneet käyntiin. Joskus saatan huomaamattomuuksissani asettua makaamaan kyljelleni, jolloin Mymmeli tuijottaa paheksuvasti vieressä niin kauan, että tajuan kääntyä oikeaan asentoon, selälleni. Etutassuillaan Mymmeli leipoo peitteitä kehräämisen tahdissa. Kun peitteet ovat Mymmelin mielestä sopivassa asennossa, asettuu pikkuherra arvolleen sopivasti makuuasentoon. Tässä kohtaa palvelijattaren kuuluu tajuta aloittaa oikeanlainen paijaus: kaksin käsin pitkillä vedoilla korvista hännänpäähän. Jos näin ei tapahdu, Mymmeli puskee käsiä niin kauan, että silitys alkaa. Paijauksen saa lopettaa sitten, kun kissaherra niin päättää.

Kehruukoneet pidetään käynnissä niin kauan, että palvelijatar on vaipunut untenmaille. Sitten pikkuriiviö siirtyy takaisin omiin puuhiinsa, valmistautuu todennäköisesti öisiin painimatseihin ja rallitteluihin. Mutta palvelijatar sentään nukkuu kuin tukki.

Ai, että minä rallittelisin yöllä? Höpönpöpön...

16 kommenttia:

 1. Mymmeli on viisas tietämään miten kumpikin saa nukkumaanmenosta suurimman hyödyn 😀

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Avustaja todellakin :D en varmaan osaisi enää mennä nukkumaan ilman Mymmeliä

   Poista
 3. Ihanat iltarutiinit, kyllä siihen on hyvä nukahtaa=)

  VastaaPoista
 4. Voi miten hellyttävä koreografia!❤️ Meillä on enemmän mönkimistä ja hellyttelyä aamuisin, mikä on aina tosi riskialtista. Joskus olen nukahtanut uudestaan ja myöhästynyt töistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :D Aamulla meillä on niin kiirus ruokakupille, että hellittelyt jäävät sitten välistä. Mutta kisujen hellittely on kyllä rauhoittavinta puuhaa mitä on :)

   Poista
 5. Ihanaa tuo mahan päälle asettuminen! <3 Lapsuuskotini kaksi edesmennyttä kissaa tekivät sitä myös. Toinen jopa vanhoilla päivillään keskeytti omat puuhansa ja tuli nukuttamaan, jos isäni pyysi sitä päiväunille. Sitten isän nukahdettua kissa lähti varovasti pois. :)

  Olen kyllä hieman kateellinen tuollaisesti iltarutiinista, kun Kassinen ja Seppo eivät sitä harrasta.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, Mymmeli kehrää sulle aina iltasadun ♥

  VastaaPoista
 7. Mymmeli voisi tulla kehräämään minutkin uneen koska mullakin on aina vähän uniongelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos silityksiä ja rapsutuksia on tarjolla, Myy on vapaaehtoinen!

   Poista
 8. Iiiihana Mymmeli! ♥ Kissoilla tapojen nopea rutinisoituminen on ihailtavaa. :) Meillä Haikulla on nyt näin syksyn tultua ollut tapana tulla viereen/lähelle nukkumaan, ensin tottakai vaatien kovakouraisestikin puskien rapsuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Haiku :3 Kissat tosiaan rutinoituvat nopeasti.

   Poista

Kurrpurr, jätä tassunjälkesi =^.^=