lauantai 24. syyskuuta 2016

Temppuiluja

Tällä viikolla olen aktivoitunut taas opettelemaan kissojen kanssa uusia temppuja.

Ostin viikon alussa Mustista ja Mirristä kokeeksi kuivattuja kuoreita. Aiemmin en ole juurikaan ostanut varsinaisia treeninameja, vaan raksut ovat ajaneet sen asian. Kuoreet olivat kuitenkin erittäin hyvä ostos, sillä molemmat riiviöt ovat aivan hulluna niihin! Kissat jaksavat tehdä temppuja paljon innokkaammin, ja siksi koulutus on ollut myös minulle paljon palkitsevampaa. Molemmat kissat suorastaan rynnivät paikalle, kun pussillinen kuoreita otetaan herkkukaapista.

Uusien herkkujen myötä myös uusien temppujen oppiminen nopeutui. Mymmelin kanssa alkaa tassun antaminen olla jo melkein täydellisesti hallussa, ja Mörön kanssa opittiin vilkuttamaan. Uutena temppuna aloin opettaa molemmille kissoille ympäri pyörähdystä. Mymmelin kanssa tätä kokeiltiin jo kesällä, mutta silloin siitä ei oikein tullut mitään. Jätinkin tempun siis hautumaan ja odottamaan parempaa aikaa. Nyt kokeillessani temppua uudelleen, ei mennyt montaa toistoa, kun kissat tajusivat mistä jutussa on kyse. Vielä joudun käyttämään molempien kanssa erittäin selvää käsimerkkiä, mutta pikkuhiljaa saan varmasti senkin hävitettyä.

Mymmelin tällä hetkellä osaamat temput:
- Istu
- "Kerjää"
- Hyppää
- Mene koppaan
- Anna tassu
- Pyöri ympäri (työn alla)

Mörrin tällä hetkellä osaamat temput:
- Istu
- "Kerjää"
- Anna tassu
- Hyppää
- Vilkuta
- Pyöri ympäri (työn alla)

Noniin, hyppäsin tähän sohvan selkänojalle. Anna herkkuja!

12 kommenttia:

 1. Ooh, paljon kissat osaavat temppuja! :) Onko "kerjää" sellainen takatassujen varassa istuminen? Miten olet opettanut sen? Ollaan nimittäin vähän kokeiltu Kassiselle sitä opettaa, mutta se ei tunnu pysyvän oikeassa asennossa niin kauaa, että siinä ehtisi palkkaamaan. Naksutintakin käytetään, mutta on vähän kyseenalaista, että onko Kassinen ehdollistunut siihen vai eikö. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo "kerjää" on juurikin tuo takatassujen varassa istuminen :) opetin sen niin, että pyysin ensin kissan istumaan, sitten vein herkkua ylös kissan pään yläpuolelle jolloin etutassut nousivat irti maasta. Palkkasin yläpuolelta niin, että kissa joutui hiukan kurottelemaan eikä laskenut tassujaan maahan. Tajusikohan tuosta mitään? :D

   Poista
  2. Tajusi! Kissat siis vain vähän kohottautuivat ja tassut pysyivät lähellä maata? Kassinen nimittäin salamannopeasti tarraa kiinni yläpuolella olevan käteen, ja jos turhan korkealla olevien tassujen laskeutumista, ne tömähtävät heti maahan. Siinä välillä, halutussa asennossa, ei pysytä kuin ohimennen. :D Jos teillä oli sama ongelma, niin miten selvitit sen?

   Poista
  3. Mörkö tekee edelleen tuota samaa, että tarraa kiinni käteen. Nyt palkkaan vain vasta sitten, kun tassut päästävät irti kädestä. Jos Kassinen päättävästi vain laskee tassut takaisin lattiaan en tiedä miten tilanteen korjaisi :/ Mörkö nimittäin, jos palkkaa ei kiinni tarraamalla tule, jää istumaan takajaloilleen ja odottaa hölmistyneenä saamatta jäänyttä herkkua. Tässä kohtaa kissa on ollut helppo palkata.

   Poista
  4. Kassinen ei tosiaan pysy ollenkaan tuossa väliasennossa, se on joko ylhäällä tai sitten alhaalla. :D Ehkä sillä on jotenkin huono tasapaino? Olemattomat vatsalihakset?

   Noh, ehkä vielä joskus opitaan opettamaan tuo kerjääminen. :) Viimeisimmiksi Kassinen on oppinut koppaan menon ja hampaitten pesun lisäksi nousemaan seisomaan tuolin selkänojaa vasten (hammaspesua ei muuten olla harrastettu kertaakaan sitten Sepon tulon, toivottavasti Kassinen ei unohda sitä!)

   Poista
  5. Kassisellahan on jo ihan mukava kokoelma temppuja varastossa. Ja aina jos yksi ei suju, voi opettaa toisen :)

   Poista
 2. Hieno kokoelma temppuja molemmilla. Meillä pojat ei tempuista oikein perusta. Pena istuu käskystä ja tanssii käskystä, jos on herkkuja tarjolla. Punkku joskus vahingossa tanssahtelee, en ole varma tapahtuuko tanssi käskystä vai herkkupalan aiheuttamasta riemusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau kuulostaa hienolta tuo tanssiminen! Onko siitä olemassa kuvamateriaalia? :)

   Poista
 3. Hienoja temppuja olet saanut opetettua Mymmelille ja Mörrille! :) Kärsivällisyyttä vaativaa puuhaa tuommoinen. Omat kakarat eivät osaa vielä mitään. Taidankin matkia sinua ja alkaa pikkuhiljaa opettamaan temppuja myös omille kissoilleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Temppuilu on kivaa ajanvietettä ja yhdessä tekemistä kissojen kanssa. :) Tsemppiä teille treeneihin!

   Poista
 4. Hyvällä palkinnolla on mukavampi motivoitua! Temppuilu on kivaa tekemistä=)

  VastaaPoista

Kurrpurr, jätä tassunjälkesi =^.^=