tiistai 26. syyskuuta 2017

Hammaslääkärissä

Mymmelille oli alkanut kertyä hammaskiveä takahampaisiin, joten päätin varata meille ajan hampaiden puhdistukseen. Saimme ajan viime viikon maanantai-iltapäiväksi klinikalta, jolla käyn opiskelujen ohella töissä.

Ei siis muuta kuin kissa laatikkoon ja matkaan. Sen jälkeen, kun Mymmeli tuli taloon, kissat eivät ole juurikaan matkustaneet yksin. Tämä huomioiden matka meni todella mallikkaasti, metrossa laatikosta kuului pientä purnausta, mutta sekin meni nopeasti ohi.

Vastaanotolla Mymmeli ei olisi millään halunnut tulla ulos kopastaan, ja lopulta päädyimmekin irrottamaan kantokopan kannen, jotta kissaa päästiin tutkimaan. Eläinlääkäri teki pikaisen yleistutkimuksen, että kaikki on kunnossa, ja samalla tsekattiin päivän paino. Meidän pikkukolli painaa jo 5,5 kiloa!

Kun Mymmeli oli saanut rauhoitteet, eläinlääkärimme kysyi, haluaisinko puhdistaa hampaat itse! Kokeneempi henkilökunta oli kokoajan mukana opastamassa ja antamassa neuvoja, mutta pääosan työstä sain tehdä omin kätösin.

Hammaskiveä oli kertynyt jonkinverran takahampaisiin, mutta muuten hampaat olivat siistit ja hyvässä kunnossa. Toimenpiteen jälkeen pistin Mymmelille herätteen ja se sai mennä rauhassa heräilemään heräämön häkkiin.

Hei, hei, kuulkaas nyt! Palvelijatar kertoi tän nyt kyllä aivan väärin! Oikeastihan minut huijattiin mukaan, luvattiin herkkuja ja että mentäis kivaan paikkaan. No herkkuja sain, mutta sain myös piikin pyllyyn!! Siitä tuli vielä semmoinen tosi hassu olo, että olin untenmailla vaikka kuinka pitkään. Sitten, kun tulin tajuihini, jouduin odottelemaan jossain, mitä palvelijatar kutsui "heräämöksi", niin kauan että palvelijattaren työvuoro loppui. Kävi se minua säännöllisesti paijaamassa ja lässyttämässä, samoin kuin muukin henkilökunta, mutta välissä kuulin, miten se paijasi myös muita kissoja!! Onneksi tältäkin reissulta päästiin lopulta kotiin. 

- Mymmeli 

Puhtaita hampaita kehtaa vilautella tirpoille!

20 kommenttia:

 1. Sinun Mymmeli kuvaus on paljon todemman kuuloinen! Mutta että toisia kissojakin huomioi, vaikka sinä kaipasit hellyyttä; ihan väärin! - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on :( eihän nyt muita passaa huomioida, kun minä tarvitsen rakkautta!

   Poista
 2. Voihan hammaskivi! Mymmeliä niin kovasti on sorrettu, ainakin jos herran omaan kuvaukseen on uskominen. :D Hienoa, että sait itse sitä poistaa ja harjoitella. :)

  Me täällä on haisteltu ja katseltu Kassisen kitaa ja samalla tavalla takahampaissa on jonkin verran kiveä. :/ Saattaa tätirukka joutua myös poistoreissulle talven tullen...

  VastaaPoista
 3. Oi miten mukavaa että pääsit itse tekemään ja että nyt Mymmelillä puhtaat hampit!

  VastaaPoista
 4. Hammaskivi on kyllä niin mälsä juttu, mutta onneksi Mymmelilläkin on nyt oma Pepsodent- hymyy! Vaude kumminkin, että pääsit itse sitä poistattamaan ja hankkimaan kokemusta lisää, täällä itsekin haaveilen eläintenhoitajan opinnoista ja ammatista... ehkä sitten joskus:)

  Tämä oli hyvä muistutus että pitää jaksailla harjailla taas Nalan hampaita reippaasti, noi takahampaat on siitä ikävä paikka että sinne tuota hammaskiveä kertyy helposti kun se on niin haastava paikka saada harjattua kaikki hampaat huolellisesti, meidän neidillä kun on painava mielipiteensä koko asiaan ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hammaskivi on kieltämättä mälsä juttu :/ ja takahampaat on niin vaikea harjatakin... Meillä koitetaan taas tsempata tässä asiassa!

   Poista
 5. Ohoh, mikä reissu - ja kovin erilainen näkökulman mukaan! Olipa jännää, että pääsit itse puhdistushommiin! :-o Meillä harjaillaan hampuja päivittäin, mutta silti Nupulle on päässyt parin
  vuoden aikana kertymään vähän hammaskiveä. Ei niin paljon, että tarvitsisi vielä poistaa, mutta jotain kumminkin. Tylsät hammaspeikot! :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hammaspeikot on kyllä ihan tyhmä juttu :/ Mymmeli saattoi olla hiukan eri mieltä toimenpiteen tarpeellisuudesta :D

   Poista
 6. Voi Mymmeli parka. Onneksi meidän palvelija ei tiedä miltä hammaskivi näyttää, niin meitä ei narrata.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, tuohan on hyvä keino välttää hammaslääkäri! :D ehkä meilläkin palvelijatar unohtaisi miltä likaiset hampaat näyttävät, kun ihailee mun kiiltävän valkoisia hampaita :) - Mymmeli

   Poista
 7. Hienoa, että pääsit itse kokeilemaan hampaiden putsausta :) Hei niin, sulla varmaan on tietoa, mikä on sen metallisen välineen nimi, jolla suu pidetään auki? On jäänyt vaivaamaan, kun unohdin sen Mimmin lääkärissäkäynnin jälkeen..
  Hammaskivi on ihan turha keksintö, niin kissojen kuin tämän ihmisenkin mielestä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä sitä härpäkettä kutsutaan ihan vaan suun avaajaksi :) Saattaa sillä olla myös joku "oikea" nimi. Hammaskivi on kyllä turhista turhin juttu!

   Poista
 8. Oli varmasti kiva päästä putsaamaan oman kissan hampaita! Tuutko putsaamaan meidänkin pojilta? ;-) Meidän pitää varmaan viedä molemmat pojat hammaslääkäriin tammikuussa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voin tulla putsaamaan ;D hampilääkäri on kyllä inhottava :(

   Poista
 9. Teidän eläinlääketieteeseen liittyvät tekstit on aina niin mielenkiintoisia kun ei tiedä mitä sieltä odottaa. :D Tämäkään reissu ei ollut perinteinen kissa lääkäriin ja myöhemmin nouto, vaan pääsit tekemään putsauksen ihan itse! Ja vielä rapsuttamaan "takahuoneeseen" heräilevää kisua, jännää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mukavaa että tykkäät :) pitää viljellä näitä vähän enemmänkin! :D

   Poista
 10. Voihan hammaskivi. Sitä pitäs meillä molemmilta pojilta vissiin pian poistattaa. Vaikka ei sitä ihan kauheesti ole, kun muistetaan kuitenkin aika usein harjata hampaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin pitäisi ottaa taas itseämme niskasta kiinni tuossa hampaiden harjauksessa.

   Poista

Kurrpurr, jätä tassunjälkesi =^.^=