perjantai 17. marraskuuta 2017

Lääkärileikkejä

Eläinlääketieteen opiskelijoiden kissakerho Felis järjesti jälleen kissojen käsittelyharjoitukset, joihin Riiviöt pääsivät mukaan demokissoiksi. Harjoitukset saivat viime keväänä hyvää palautetta, joten päätimme järjestää ne uudelleen hiukan isommalla kokoonpanolla.

Harjoitusten idea oli, että sellaiset opiskelijat, joilla ei ole omaa kissaa, tai muuten paljoa kissakokemusta, pääsisivät kokeilemaan kissan käsittelyä, yleistutkimusta ja esimerkiksi verinäytteenottoasentoja.

Harjoitusten aluksi käytiin läpi yleisiä asioita siitä, miten kissaa kannattaa lähestyä klinikalla ja miten kokemuksesta saa kissalle mahdollisimman helpon. Vetäjänä toimi kuudennen vuosikurssin opiskelija, joka on päässyt tekemään töitä kissoihin erikoistuneella klinikalla, ja jolla on muutenkin paljon kissakokemusta ennestään. Opin itsekin paljon uutta.

Viime keväänä saadun palautteen perusteella olimme päättäneet ottaa harjoituksiin mukaan vielä kolmannen kissan. Ystäväni ilmoitti Peikko-kissansa mukaan vapaaehtoiseksi. Harjoituksissa toisilleen vieraat kissat saatiin sijoitettua eri huoneisiin, mutta siitä huolimatta pientä jännitettä syntyi vieraiden kissojen hajun takia.

Harjoitusten aikana palkkasin Riiviöitä paljon nameilla. Mörkö popsi nameja mielellään ja yleisöstä välittämättä, mutta Mymmelille iski ujous ja edes namit eivät maistuneet. Lopussa kaikilta kissoilta tuntui menevän kärsivällisyys aika äärirajoille, joten siinä oli hyvä aika lopettaa. Harjoitusten jälkeen jäimme vielä hetkeksi hengailemaan ja annoimme tilanteen, ja kissojen, rauhoittua.

Päivän työt tehtynä ja masu täynnä nameja voi rentoutua! 

16 kommenttia:

 1. Onneksi oli tarjolla hyviä nameja - ja Riiviöiden pään päällä loistaa nyt pikkuiset sädekehät, kun ne noin reippaasti opastivat tulevia hoitajia oikeaoppiseen kissankäsittelyyn. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nameilla pääsi pitkälle! :) Ja sädekehät on nyt ansaittu!

   Poista
 2. Urheat koe-eläimet! Jännittävä tilanne, mutta namit varmasti auttoivat kestämään kaikenlaiset tökkimiset ja sorkkimiset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilanne oli tosiaan todella jännittävä! Mietimme itsekin, että ensi kerralla toteutettaisiin tämä taas pienemmällä kokoonpanolla. Namit onneksi auttoi :)

   Poista
 3. Hmmm, teidän riiviöiden pitäisi jo saada kunnia professori tittelit, niin paljon olette jo opettaneet kissojen käsittelyä/hoitamista! Hyvä te, me muut saadaan teidän ansiosta hyvää hoitoa ♥
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnia professorit tosiaan, samaan syssyyn tilataan vielä dosentinkin tittelit! :)

   Poista
 4. Kiva että pääsitte taas vapaaehtoisiksi, ja hyvät namithan ne olla pitää=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä oliko pojilla lopulta niinkään kivaa :D mutta olen kyllä ylpeä kisujen pitkästä pinnasta. :)

   Poista
 5. Aika usein tuntuu, että vaikka tässä on 'jo' kolme vuotta opetellut kissan käsittelyä, niin tuollainen ihan oikea kurssi voisi olla todella hyödyllinen. :D

  VastaaPoista
 6. Ruffe ei kestäisi ei sitten ollenkaan ja Cocolla saattaisi mennä pupupöksyyn :D Ootte riiviöt reippaita!

  VastaaPoista
 7. Hienoa työtä! :) Tosi hyvä tuollaiset, niin on eläinlääkärikäynnit sitten kaikille osapuolille mahdollisimman mieluinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, meistäkin näitä on ollut kiva järjestää, koska monia kissoihin tottumattomia, tuntuu kissojen käsittely jännittävän. :)

   Poista
 8. Ihan tolkuttoman hyvä ja tärkeä juttu!

  Me, kun yleensä Felinassa käydään, ollaan luultu, että kaikki tohtorit osaa käsitellä kissoja. No sitten kun käytiin Viikissä, huomasin että mähän olen aivan väärässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosi harmi, ettei kaikille lääkäreillekään kissojen kanssa oleminen ole niin helppoa :/

   Poista

Kurrpurr, jätä tassunjälkesi =^.^=