perjantai 15. syyskuuta 2017

Uusia kujeita

Niin se vaan alkaa näyttää pikkuhiljaa siltä, että kesä on ohi ja syksy on saapunut. Joku saattaa muistaa viime vuodelta, että olen aivan ehdoton syysihminen! Rakastan kirpeitä ilmoja ja ruska saa luonnon näyttämään todella kauniilta. Myös kissojen kuvaaminen on syksyisin jotenkin helpompaa, kun kesän porottava aurinko ei häiritse.


Syksy on merkinnyt minulle myös aina uusia alkuja ja uusia asioita elämässä. Tämän kunniaksi Mymmeli opettelikin ihan itse uuden tempun, joka on samalla ihka uusi tapa riiviöidä. Pikkukollinkutkale opetteli avaamaan keittiön kaapit! Tai ei tietenkään kaikkia keittiönkaappeja, vain ja ainoastaan sen, missä säilytämme kissanruokaa ja treeninameja.

Voitte vapaasti kuvitella hämmästyksen, kun kotiin tullessa keittiön lattialta löytyi useampi herkkupussi revittynä auki, sisällöt kadonneena tai levitettynä pitkin lattiaa.

Mitäänhän en myönnä!

Seuraavaksi varmaan kuulen jonkun kysyvän, mistä voin tietää juuri Mymmelin olleen asialla. Aluksi en toki tiennytkään, mutta Mymmeli jäi vielä samana iltana kiinni itseteosta. Mörkö on luultavasti ollut kuitenkin mukana herkuttelemassa.

Myös Mymmelin aikaisemmat tempaukset puhuvat puolestaan. Samaa temppua on sovellettu myös vaatekaappeihimme. Tassulla napataan kiinni oven alakulmasta ja kiskaistaan pari kertaa kunnolla. Ovi aukeaa, ja tadaa: kissoilla on vapaa pääsy kaappiin.

Vaatekaappien kohdalla tästä tempauksesta ei ole koskaan ollut mitään varsinaista haittaa, mitä nyt joskus olen saanut keräillä vaatteitani lattialta. Ruokakaapin kohdalla tämä saattaa aiheuttaa ongelmia, sillä ylensyöntihän ei tietenkään ole hyväksi. Tällä kertaa herkuttelusta ei onneksi aiheutunut mitään haittaa kenellekään,  sillä herkkuja ei ollut kadonnut kovinkaan suurta määrää. Pojat saivat iltapalalla vain normaalia pienemmät ruoka-annokset. Vastaisuuden varalle voisimme viritellä kaappiin jonkun systeemin, ettei sitä saisi auki ilman ihmisten sorminäppäryyttä.

Mymmeli on toisaalta niin etevä ja kekseliäs, että jää nähtäväksi pitääkö sellainenkaan ratkaisu sitä poissa herkkujen luota.

Odottakaapas vaan, vielä minä tämänkin pulman selvitän!

28 kommenttia:

 1. Mä luotan suhun Mymmeli että mikään ei ole sulle mahdoton avata! - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä jo venytellään tassuja ja teroitetaan kynsiä. Kyllä alkaa kaapit aukeamaan! - Mymmeli

   Poista
 2. Niin ovela! :D Herkuille oma kassakaappi, sellaisen avaamisen oppimiseen menisi hetki jos toinenkin. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää varmaan kokeilla :D eikä olisi tässä taloudessa edes liioittelua...

   Poista
 3. Fiksu Mymmeli, vaikka ihmiset eivät hirveästi tempausta arvosta:D !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo älykäs kaveri :D nyt temppu jo onneksi vain naurattaa

   Poista
 4. Meillä Punkku harrastaa ovien aukomisen jaloa taitoa. Ovissa on lapsilukot, mutta silti toisinaan pitää yrittää, että jos kuitenkin...
  Upeat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsilukkoja voisi varmaan kokeilla meilläkin! Kiitos :)

   Poista
 5. Kissoilta on sitten vaikea piilottaa yhtään mitään! Ihania kuvia ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, herkut saa teljetä monen lukon taakse, että olisivat varmassa turvassa :D kiitos!

   Poista
 6. Välillä kissat tuntuu olevan vähän liiankin viisaita ♥

  VastaaPoista
 7. Hahaa, taitava Mymmeli! Syksyn tullen tekee tosiaan mieli kokeilla uusia asioita ;) Kauniita kuvia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mymmeli osoittaa kieltämättä välillä liikakin tassunäppäryyttä ;) kiitos!

   Poista
 8. Ikeasta saa ainakin näppäriä lapsilukkoja! Meillä Rufus osaa avata meidän makkarin liukuoven vaikka siiinä on ovistopperi?? Ja myös avataan tv tason ovia.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitääpä käydä vilkaisemassa. Viime yönä yllätin Mymmelin taas availemasta ovia :D Rufus onkin aika houdini!

   Poista
 9. Ihanat kuvat! Syksy on kyllä minustakin ihana vuodenaika, ja silloinhan on tosiaan mukava rauhoittua sisälle lämpöiseen ja opetella vaikka uusia temppuja=)

  VastaaPoista
 10. Upeat kuvat ja niin suloiset "riiviöt":)♥ Leppoisaa alkanutta syksyä sinne!

  VastaaPoista
 11. Oi, miten kauniita syyskuvia!♥ Ja erittäin taidokasta riiviöintiä, mitä ei voi olla ihailematta. Onneksi Juitsi ei ole vielä keksinyt, miten kaapit aukeavat. :-D (Nupulta en moista edes odota. ♥ )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mymmeli laittaa Jujulle tsempit kaappien avaamisen opetteluun ja kiittää ihailuista :D

   Poista
 12. Voi Mymmeli minkä teki! :D Meillä Haiku oppi pienempänä kerrasta kun äitini meni näyttämään, miten ruokakaapin saa auki... Siihen piti asentaa hakanen pitämään Haikun poissa. :D Nykyisessä asunnossa on tosi löysät ovet kaapeissa, mutta Haiku ei ole onneksi kiinnostunut niistä. Ruokahan tulee pakastimesta tai jääkaapista, mutta on siellä vielä herkkupurkit ja Noran märkäruuat.

  VastaaPoista

Kurrpurr, jätä tassunjälkesi =^.^=