maanantai 6. helmikuuta 2017

Tasapainotyyny

Aloin jokin aika sitten miettiä Riiviöille uutta opetettavaa "perinteisten" temppujen lisäksi. Pari viikkoa sitten sain väläyksen kokeilla kissojen kanssa pientä jumppaa tasapainotyynyn kanssa!

Inspiraation tähän sain dobosta. Dobo on koirille (joten miksei siis myös kissoille) ja omistajille suunniteltu liikuntamuoto, jonka tarkoituksena on kehittää tasapainoa, lihaskuntoa, kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Lisää lajista kannattaa lukea TÄÄLTÄ

Mikä tää niinku on?

Ai kuuluisko tän kanssa tehdä jotain?

Ihan ensimmäiseksi liikkeeksi ajattelin opettaa kissoja nostamaan etutassut tasapainotyynyn päälle. Kuvittelin tämän olevan helppo aloitus. Pyhpah. Molempien Riiviöiden mielestä ajatus käpälien nostamisesta tyynylle oli suorastaan naurettava. Houkuttelin ties millä ja palkkasin pienimmästäkin vilkaisusta tyynyn suuntaan, mutta kumpikaan pojista ei suostunut koskettamaan edes pikkuvarpaallaan tyynyyn. Tällä tavoin kulutettiin melkein viikko.

Mitähän tästä pitäisi ajatella?

Jotain mätää tässä on pakko olla

Lähdettiinkin sitten lähestymään temppua vähän toisesta suunnasta. Työnsin tasapainotyynyn takaisin nurkkaansa, jääköön se ajatus hautumaan hetkeksi. ja otin kattilan esille. Aloin opettaa samaa temppua kattilan kanssa, ja (koska kattila on ilmeisesti vähemmän tyhmä esine kissojen mielestä?) Mörkö tajusi homman jujun jo ensimmäisellä treenikerralla. Tassut nousivat kattilan päälle ihan tuosta vain! Treenailtiin kattilan kanssa niin innoissamme, ettei olla vielä keretty napsia edes kuvia tästä välivaiheesta. Kattilavaiheessa liitin temppuun mukaan myös käskysanan "ylös".

Viikonloppuna satiin temppu kattilan kanssa sille mallille, että kaivoin tänään taas tasapainotyynyn esiin nurkastaan. Tyyny oli ilmeisesti edelleen Riiviöiden mielestä varsin epäilyttävä, mutta tehtiin kuitenkin selkeää edistymistä parin viikon takaiseen verrattuna. Mörkön kanssa päästiin tänään siihen vaiheeseen, että tyynyä voi jo koskettaa tassulla. Enää pitäisi siis saada molemmat tassut tyynylle ja kissa varaamaan myös painoa etutassuille.  Ei siis muuta kuin treeniä, treeniä :)

15 kommenttia:

 1. Haluan lukea Mörkö lisää suurista taidoistasi! Minäkin voisin ehkä kokeilla - Pepsisi

  VastaaPoista
 2. Yks tuttu kävi kissan kanssa doboa kokeilemassa joskus, ja oli kuulemma mukavaa. Voin kuvitella, että meillä tuollanen tasapainotyyny ois yhtä pelottava, kuin selätin, joka kierretään kaukaa, tai jos kosketaan, niin sitten tappomielellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tyynyä ei onneksi sentään pelätä :D sen päältä voi hyvin syödä nameja, mutta tassulla siihen koskeminen on toistaiseksi hullun hommaa... :)

   Poista
 3. Enpäs ollut tuollaisesta dobosta kuullutkaan. Pitäisiköhän meilläkin kaivaa tasapainolaudat ja -tyynyt esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan kokeilemaan! Ja raporttia sit blogiin ;)

   Poista
 4. Ohhoh mikä idea! Lähipiiristä kyllä löytyy sekä jättimäinen dobopallo että ihmisten tyyny, mutta ei tullut mieleenkään kissojen kanssa kokeilla. Pitää harkita ihmisversion anelemista lainaan... :D

  Varmaan tyynyn pinta on jotenkin inhottava, eikös se kuitenkin ole sellainen kuminen ja nahkea? Pitäisi pinnoittaa se jollain? :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ajattelin, että jos ensin saatais jotain liikkeitä haltuun tällä ihmisten tyynyllä, joka pyöri nurkissa jo valmiiksi, niin sitten voisi ostaa ihan oikean dobopallon :)

   Tuo pinnoittaminen olisi varmaan muuten hyvä idea! Ehkä päälle voisi heittää jonkun pyyhkeen. Pitää testailla :)

   Poista
 5. Ehkä ne on noi pienet nystyrät? :D Kuulostaa hauskalta tempulta, tsemppiä treeneihin ja toivottavasti kirjoittelet aiheesta taas viimeistään kun temppu on valmis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku tyynyssä selvästi mättää :D
   Kiitos tsempeistä! Palataan aiheeseen, kun taas edistytään :)

   Poista
 6. Pojat... Me halutaan kuvia teidän treeneistä :)
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
 7. Eiköhän kohta temppu onnistu leikiten!

  VastaaPoista
 8. Mistä tuo teidän tasapainotyyny on hommattu? Mm. koulutustarvike.fi:stä löytyvä koirien tasapainotyyny näyttää kovin isolta pikkuiselle parikiloiselle kissalleni, ja matalampi versio on etsinnässä!

  VastaaPoista

Kurrpurr, jätä tassunjälkesi =^.^=