tiistai 28. maaliskuuta 2017

Kevättä kohti

Näin kevään alla monissa kissablogeissa on esitelty palvelusväen viherpeukalointia. Myös meillä laitettiin itämään jos jonkinlaista kasvia, saa nähdä miten kaikille käy. Talouden kaksilahkeinen onneksi ymmärtää enemmän viherpeukaloinnin päälle kuin allekirjoittanut.

Keittiön ikkunalla jalapeno on ottanut huiman kasvuspurtin, eikä vieressä nököttävä tomaattikaan jää hirveästi jälkeen

Jalapenoissa on ilmeisesti jokin haju tai mahdollisesti maku, sillä kissat eivät ole osoittaneet mitään mielenkiintoa niiden lehtien pureskeluun. Myös tomaatit on jätetty rauhaan. 


Olohuoneen ikkunalla pikku-jalapenot ja tomaatit odottavat siirtoa isompiin ruukkuihin.

Kunhan kevät tästä etenee ja yöpakkaset loppuvat, saavat kasvit siirtyä ikkunalaudoilta parvekkeelle. Olen myös vihdoin pienen etsinnän jälkeen löytänyt meille sopivan parvekeverkon! Kisutkin pääsevät siis kesällä parvekkeelle haistelemaan ulkoilmaa. Verkosta kuitenkin vielä lisää myöhemmin. :) 

14 kommenttia:

 1. Hyvältähän teidän kasvien elo näyttää, söppäniä nuo pikkutaimet! :) Huikeeta, että kissat pääsee pian parvekkeelle, on varmasti mukavaa olla raittiissa ilmassa vielä ulkoilujen lisäksikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkutaimet pitäisi vielä saada edustavimpiin ruukkuihin :')

   Poista
 2. Vautsi miten paljon kasveja! Meillä on vaan yksi + ruoho :D

  VastaaPoista
 3. Meillä ei tänä keväänä kasvateta mitään, kun on parvekeremppaa tulossa. Katsoo sitte rempan jälkeen jos torilta vaikka valmiita taimia (ellei oo sitte jo ihan syksy).

  VastaaPoista
 4. Siis mitä, onko viimeinkin löydetty kissatalouteen sopivia kasveja?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt osui, ainakin meidän kohdalla, valinta nappiin! Jalapenot ei vaan kelpaa, Mymmeli kävi kyllä kokeilemassa :D

   Poista
 5. Kasveja ikkunalla, mikä vääryys! Missä on kissojen ikkunatila? ;D Mutta vitsit jos noita ei syödä, toimiskohan meilläkin? Toisaalta ei noita nykyisiäkään syödä vaan härkitään vain.

  VastaaPoista
 6. Ikkunalauta on niin heppoinen, että se varmasti romahtaisi jos yksikin riiviö laskisi takamuksensa sille :D ikkunan edessä on kyllä pöytä, mistä voi katsella ulkoilmaan. Suosittelen kyllä kokeilemaan jalapenoja teilläkin!

  VastaaPoista
 7. Haa, vielä yksi rohkea viherkasvattaja! :-D Sun tilanne näyttää kyllä valoisammalta kuin allekirjoittaneen (ja _ehkä_ erään toisen tuolla ekana kommentoineen... :-D) Meillä oli joskus monen sorttisia chiljeä, mutta ne eivät säästyneet kissojen puutarhuroinneilta. Lehdet olivat reikiä täynnä - ja valoa oli liian vähän, sillä kasveista tuli sellaisia pitkiä, onnettomia ruotoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, ehkä meidän kisut sitten on jotenkin hassuja, kun ei ole mikään chili tähän mennessä kelvannut :D

   Poista
 8. Oi, paljon vihreää. :) Paljon kaadettavaa. ;) Toivottavasti kuitenkin kasvit saavat olla rauhassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän saakka ovat onneksi säästyneet suuremmilta vahingoilta :)

   Poista

Kurrpurr, jätä tassunjälkesi =^.^=