perjantai 11. elokuuta 2017

Sydänherkut

Olen jo jonkin aikaa suunnitellut ja haaveillut tekeväni tekeväni itse kissoille treeninameja. Koska herkkujahan ei tunnetusti voi olla varastossa liikaa ja tykkään näperrellä kaikkea tällaista pientä. Tänään päätin ottaa vihdoin härkää sarvista ja ryhtyä tuumasta toimeen. Pienen googlailun ja pohtimisen jälkeen löysin kivan reseptin, jota hiukan sovelsin. Nämä namit voisi tehdä mistä tahansa sydämestä, mutta päädyin possuun sen ilmiselvän maittavuuden takia.

Kokkikolmosen keittiövälineet

Myös laadunvalvojat olivat paikalla.

Ohjeessa neuvotaan keittämään sydän kypsäksi, paloittelemaan sopiviksi paloiksi ja kuivattamaan huoneenlämmössä. Itse kokeilin vielä keittämisen jälkeen kuivatella namusia uunissa miedolla lämmöllä, jotta mahdollisimman paljon kosteutta haihtuisi. En ole ihan varma, oliko tällä sen suurempaa vaikutusta, mutta tulipahan testattua. Nämä namuset kannattaa säilyttää jääkaapissa.

Namuset menossa uuniin

Koemaistajien mielestä nämä olivat siistein juttu pitkään aikaan! Yläfemmoja sateli, sanottiin monta kertaa reippaasti käsipäivää ja pönötettiin pitkiä aikoja kerjuu -asennossa. Näitä namusia pitää selvästi tehdä uudestaankin!
18 kommenttia:

 1. Hyvä idea! Ja toimiva! Meidänkin pitää näitä kokeilla joku kerta=)

  Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Mikä ilme laadunvalvojalla 😂🤣 - emäntä

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa hyvältä! Miten kauan säilyy jääkaapissa, tai siis kuinka kauan säilytetyt yhä kelpaavat kissoille? Meillä kokeiltiin keitettyä kanaa ja Seppo söi, öö, yhden päivän ja loput eivät kelvanneet. :/ Kassinen ei lähtökohtaisesti kypsiä lihoja edes suostu maistamaan.

  Voi juma tuota laadunvalvojaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä nämä katosi parempiin suihin viikonlopun aikana, mutta usklataisin väittää näiden säilyvän jopa lähes viikon. Maittavuutta ei kai voi ennustaa muuten kuin kokeilemalla :)

   Poista
 4. Laadunvalvonta selkeesti pelaa! Pitääpä pohtia kelpaiskohan tollaset meilläkin tuolle nirsoneidille 😄

  VastaaPoista
 5. Oiskohan tässä resepti Nupullekin?! :-o Se kun ei voi varastopunkkiallergiansa takia syödä mitään kuivia nameja, ja ihan harmittaa, kun ei ole Nupulle mitään palkintoa esim. hammaspesun jälkeen. Kiitos hyvästä vinkistä! :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa kokeilla! :) huippua jos tästä oli teille apua!

   Poista
 6. Coco saa raakaa sydänherkkua joka päivä <3 Mut tääkin kuulostaa kivalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raakana sydän meilläkin usein nautitaan :) mutta tämä kypsä versio ei mähmää käsiä treeninamina ;)

   Poista
 7. Ommm, nams! Meillä on jäänyt itsetehtyjen herkkujen tekeminen yhteen kertaan kun oli niin työläs/aikaavievä, kisut kylläkin tykkäsi kovasti. :) Ehkä sitä taas jossain vaiheessa innostuu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu aikaahan tämä lähinnä vei :D helpommalla pääsisi jos vain keittäisi sydämet, mutta silloin ne jäävät minun mielestäni inhan mähmäisiksi ja niissä on inhottava käsituntuma :D

   Poista

Kurrpurr, jätä tassunjälkesi =^.^=