keskiviikko 30. elokuuta 2017

Vessajuttuja

Muuttaessamme viime syksynä uuteen asuntoon, piti muiden asioiden ohella myös hiekkalaatikkojen sijoitus miettiä uudelleen. Vanhassa asunnossamme vessat olivat eteisessä ja wc/kylpyhuoneessa. Uudessa asunnossa wc on kuitenkin niin pieni, ettei sinne yksinkertaisesti mahdu enää hiekkistä. Päädyimme sijoittamaan yhden laatikon eteiseen ja jättämään toisen laatikon sijainnin mietinnän alle joksikin aikaa. Ja sitähän sitten pohdittiinkin lähes kymmenen kuukautta.

Poitsuilla ei ollut onneksi mitään ongelmaa käyttää pelkästään yhtä hiekkistä, joten siksi asia varmaan saikin hautua näin kauan. Oli aika selvää, että toiselle laatikolle ainoa järkevä paikka on olohuoneessa. Olin myös jo päättänyt, että haluan hiekkiksen siististi kaappiin piiloon, samaan tyyliin kuin Maunolla ja Epulla. Uuden kaapin ostaminen vain hiekkalaatikkoa varten olisi kuitenkin ollut liian kallis hankinta, eikä meillä ollut sopivaa kaappia valmiina. Selailinkin pitkään paikallisten kirpputorien ja tori.fi:n tarjontaa. Huomannette tässä kohtaa, että selailu on ollut lähes häpeällisen epäsäännöllistä, sillä en kuitenkaan ollut täysin varma millaiseen kaappiin haluaisin hiekkiksen piilottaa. Vihdoin, viime viikonloppuna, sopiva kaappi käveli vastaan tori.fi:ssä, ja saimme päästää sisäiset Ikea-hakkerimme irti.

Talouden kaksilahkeinen osasi nohevana tehdä kaapin seiniin sopivan kokoiset kulkuaukot samalla, kun allekirjoittanut sovitteli pieniä eteismattoja kaappiin keräämään irtohiekat tassuista.Kaappi on ihan kuin mittatilauksena tehty pienemmälle hiekkalaatikollemme ja juuri sopivan korkea, että yksi Riiviö mahtuu siellä asiansa hoitamaan. Tulevaisuudessa yritän ehkä keksiä siistimmän tavan viimeistellä nuo kulkuaukkojen reunat. Tällä hetkellä ne on hutaistu valkoisella ilmastointiteipillä.

Laatikko on ollut jo mukavasti käytössäkin, joten selvästikään tämä ei ollut mikään turha hankinta!

22 kommenttia:

 1. Ihana, esteettinen ratkaisu! :) Tuollainen olisi tosi nätti, mutta meillä huono seisomapissailija-Noran vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Nora, seisomapissailu ja kaappi ei tosiaan sopisi yhteen. :/

   Poista
 2. Tosi hieno tuli! Kyllä kelpaa kisujen asioida=)

  VastaaPoista
 3. Wau, hieno laatikko! Kyllä nyt riiviöiden kelpaa.

  VastaaPoista
 4. Superhieno laatikkokaappi!!! Pitikö riiviöitä opastaa sen käyttöön vai keksivätkö itse?

  Meilläkin on katseltu muiden blogien hienoja vessakaappiratkaisuja, kun täällä on kolme laatikkoa ja edes yksi olisi kiva saada piiloon. Sopiva kaappi on ollut hakusessa yli puoli vuotta, kun ollaan myös huonoja lukemaan tori.fitä aktiivisesti.

  Mitkä tuon laatikon/kaapin mitat ovat? Tuntuu, että moni vastaantuleva kaappi ei ole tarpeeksi syvä. Tai tarpeeksi korkea, kun Kassinen ei tykkää katollisesta vessasta: kaappi saisi olla melko iso, että se täällä tulisi oikeasti käyttöön. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi laatikko piti näyttää Riiviöille. Ohjasin Mörkön kulkuaukosta sisään ja herra älysi tunnelin johtavan laatikkoon. :)

   Kaapin mitat on 120x40x40, syvyys on juuri passeli meille :) ikealla on ainakin ollut samasta kaapista myös 60cm korkea versio, joka olisi ehkä ollut jopa parempi, kuin tämä matala. Mutta tällä mennään nyt :)

   Tsemppiä kaappimarkkinoille :D

   Poista
  2. Kiitos! 40 cm syvyys voisi olla ihan hyvä meillekin, mutta viimeksi vastaantullut, muutoin hyvä kaappi oli vain 35 cm. :/ Ja nyt piti ihan liittyä yhteen Facebookin Ikea-kirppisryhmistä, jos sieltä saisi hyvän kaapin. :P

   Poista
  3. Sieltä varmasti löytyy kaappeja :) inspiraatiota kaivatessa kannattaa googlailla vaikka hakusanalla "cat bathroom furniture", löytyy vinhoja ratkaisuja :)

   Poista
 5. Vitsit mä ihailen paitsi nokkelia myös käsistään taitavia ihmisiä! Itse en ole kumpaakaan, mutta haluaisin meillekin tällaisen tyylitellyn ratkaisun! Meillä veskit vain ovat ihan "plöts" keskellä sisustusta. Höh, nyt ne alkoivat häiritä. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oivoi :D loppupeleissä tätä viritystä ei ollut yhtään vaikea toteuttaa, kun ohjeetkin oli melkein valmiina. :)

   Poista
 6. Wow kun tuli upea! Todella luova ja hieno ratkaisu! Itse en olisi kyllä keksinyt.

  VastaaPoista
 7. Onpas hieno ja käytännöllinen vessaratkaisu! Kyllä pitää kadehtia hieman ihmisiä joilta kädentaitoja ja ideoita tuollaisten toteuttamiseen löytyy!

  VastaaPoista
 8. Ai että miten hieno ratkaisu! Hyvin ja rauhassa suunniteltuhan on jo puoliksi tehty ;) Mä pelkään, että meillä loppuisi kissoilta viimeinenkin asioimisrauha, jos tuollaisen rakentaisin (siis jos osaisin). Toinen olisi kuitenkin aina hyökkimässä "asioivan" niskaan tuosta aukosta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä tosiaan ollut rauhassa suunniteltu.

   Meillä ei onneksi ole hyökkimistä esiintynyt :D

   Poista
 9. Hieno ratkaisu, tuollaista joskus itsekin miettinyt, mutta nyt toistaiseksi mennään eteisvessoilla. Ehkä joskus tulevaisuudessa vois eteiseenkin tuollaista harkita.

  VastaaPoista
 10. Tää on hieno, mutta meidän räsyille saattaisi tulla ahdasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei Riiviötkään mitään pieniä ole, mutta hyvin mahtuu :D

   Poista

Kurrpurr, jätä tassunjälkesi =^.^=