tiistai 12. kesäkuuta 2018

Päiväni Riiviönä, Mymmeli 3 vuotta

Eilen, 11.6. tuli Mymmelillä kolme vuotta täyteen! Eilen minulla oli töissä pitkä päivä ja illallakin paljon muuta puuhaa, joten siirrettiin päivän juhlistamista tälle päivälle, kun minullekin osui arkivapaa. Mymmelille asialla ei ollut niin väliä ;). Päätin pitkästä aikaa myös laittaa kasaan päivä kanssamme -tyyppisen postauksen ja jaaritella siitä, miltä vapaapäivä saattaa meidän huushollissa näyttää.

Synttärisankari

Aamu alkoi tyypilliseen tapaamme aikaisin ja päivä polkaistiin käyntiin kunnon aamupalalla. Kissoille oli tarjolla märkäruokaa aktivointikuppien virkaa toimittavista Ikean jääpalamuoteista. Kuvassakin näkyvät viritykset tarttuivat mukaan muutama viikko sitten, ja ovat osoittautuneet hinta-laatu suhteeltaan erinomaisiksi! Aktivointikuppeina nämä eivät ole erityisen vaikeita ja sopivat varmasti sellaisellekin kisulle, joka vasta aloittelee älypelien maailmaan tutustumista.Aamupalan jälkeen kulutin aikaa touhuamalla omia rästiin jääneitä asioitani samalla, kun Riiviöt siirtyivät jatkamaan omia aamupuuhiaan.

Puolenpäivän tienoilla Mörkö kipitti maukumaan eteiseen ilmoittaen näin, että oli päiväkävelyn aika. Nykyään vien kissat ulos erikseen. Yhden kissan hallinta hihnan päässä on loppupeleissä paljon helpompaa kuin kahden erisuuntiin kiskovan riiviön. Hihnalenkkeilyn lisäksi Riiviöillä on kesäaikaan lähes vapaa pääsy parvekkeelle harrastamaan naapurikyyläystä aina, kun joku palvelusväestä on paikalla.


Iltapäivällä paneuduttiin hajuerottelun ihmeelliseen maailmaan. Viime talven ja kuluneen kevään aikana jaksamiseni ja mielikuvitukseni tempputreenien suhteen on ollut jollain omalla lomallaan. En ole jaksanut keksiä ja suunnitella uusia treenejä tai temppuja opeteltavaksi. Ollaankin siis päädytty vain vahvistamaan vanhoja jo opittuja juttuja ja annettu mielikuvitukselleni hermolomaa. Viime viikolla sain kuitenkin inspiraation hajuerottelusta ja nose workista. Kauan kaivatun inspiksen takia treenit olikin pakko pistää pystyyn lähes heti! Haeskelin koulutusvinkkejä internetin ihmeellisestä maailmasta ja sain tekosyyn ostaa kaupasta Pilttiä.


Koska kuulun niihin ihmisiin, jotka innostuvat ensin täysillä uudesta asiasta, mutta menettävät kiinnostuksen koko touhuun muutamassa viikossa, päätin tällä kertaa suunnitella treenit järjestelmällisesti. Jospa näin oma mielenkiintoni pysyisi yllä pidempään ja päästäisiin tässä asiassa alkeita pidemmälle. Kirjaan siis treeneistä ylös lähtötason, tapahtuneen edistyksen (tai takapakit) ja ehdotuksia seuraavalle kerralle.


Ensimmäiseksi hajuksi valitsin kissoille kanelin, koska se on voimakas haju, eikä herätä kissoissa ällötystä. Mymmelin kanssa ollaan nyt siinä pisteessä, että palkkaan purkin koskettamisesta ja pikkuhiljaa liitän käskysanaa (kaneli) mukaan. Mörkö on myös samassa pisteessä. Seuraavaksi pitäisi keksiä sopiva ilmaisutapa oikean hajun löytyessä. Ehkä purkin napauttaminen tassulla tai istuminen?


Loppupäivä kuluu näillä näkymin sohvalla lojuessa, rallitellessa ympäri asuntoa ja kyylätessä naapureita parvekkeella.

Tällaista meille tällä kertaa. Miten teidän lukijoiden kesän vapaapäivät ovat kuluneet? :)

14 kommenttia:

 1. Ekaksi onnea Mymmeli! Teillä on ollut kiva päivä. Meidänkään emäntä ei ole jaksanut kauheesti tehdä mitään aktivointeja meille, mutta onneksi ollaan päästy välillä valjastelemaan. Emännästäkin on helpompi valjastella yhden kissan kanssa kerrallaan, mutta silti se esimerkiksi sunnuntaina otti extremenä meidät molemmat kerralla metsään (matkat taitettiin kyllä rattailla) - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mymmeli kiittää onnitteluista! Valjastelu on kyllä parasta aktivointia :)

   Poista
 2. Paljon onnea Mymmeli!
  -P&P

  Pitääkin kokeilla tuollaista jääpalamuottikuppia, mikä nerokkaan yksinkertainen idea tuo onkaan! Penalla on tapana hotkia, hotkii jopa sellaisesta kiposta, jonka pitäisi estää hotkiminen, mutta tuo ruuan jakaminen useampaan koloon saattaisi hidastaa edes vähän.
  Mymmelille paljon onnea!
  -ihminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mymmeli kiittää! :)

   Suosittelen kyllä näitä jääpalamuotteja! Mymmelillä on myös taipumusta ahmimiseen ja tuo on auttanut hidastamaan tahtia :) ja eivät tosiaan ole hinnalla pilattuja, joten ei harmita, jos eivät toimikaan.

   Poista
 3. Mymmelille supersuuret onnittelut! <3

  Hajuerottelu kiinnostaa kovasti! Meillähän olis nyt siihen sopivia purkkeja mutta ei oo saanut aloitettua kokeiluitakaan... Jos postaat lisää aiheesta niin ehkä täälläkin tilanne etenisi ajatuksen tasolta reaalimaailmaan :P

  Ja mitä, onko siellä bullet journal? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mymmeli kiittää onnitteluista! :3

   Pitää siis postata lisää hajujuttuja, kun saadaan polkaistua tämä asia meilläkin kunnolla käyntiin! Muakin on pitkään kiinnostanut kokeilla, mutta nyt vasta iski kunnon inspiraatio :)

   Ja tottahan täältä yksi bullet journalkin löytyy! ;D Minulla ei pysy mitkään asiat järjestyksessä ilman kunnon kalenteria, to do -listoja ja muistiinpanoja. Tämä on ehkä maailman kätevin juttu :D

   Poista
 4. Myöhäiset synttäri onnittelut Mymmelille! Tuo hajuerottelu näyttäisi kivalta puuhalta kissojen kanssa. En ole kyllä aiemmin tuollaisesta kuullut, joten olisi kiva lukea lisää postauksia aiheesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mymmeli kiittää :)

   Eli tosiaan pitää kirjoittaa hajuerottelusta enemmänkin, heti, kun ehdin itse perehtyä tarkemmin asiaan :)

   Poista
 5. Onnea, Mymmeli! Vähän myöhässä, mutta sitäkin lämpimämmin!❤ Kiva päivä teillä oli - ja meitä Jujun kanssa kiinnostavat kovasti nuo nose work -jutut. Jujusta olisi varmasti nessukissaksi, mutta kun emo on niin laiska. Mutta täytyy meidänkin ottaa taas tähän lajiin tutustuminen ohjelmistoon, kun kiireet vähän hellittävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mymmeli kiittää onnitteluista!

   Oo haluan sitten kuulla, miten Jujulla alkaa hajuhommat sujua!

   Poista
 6. Kuulostaa tosi kivalta päivältä! :) Mymmeli on vielä niin nuori kisu. ♥ t. oma nuorin täyttää pian 6 v, apuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta onhan kuusivuotiaskin vielä ihan nuori :)

   Poista

Kurrpurr, jätä tassunjälkesi =^.^=