torstai 21. kesäkuuta 2018

Reissuun valmistautumista

Vuodenvaihteessa sain osaksi kesää työtarjouksen, josta en yksinkertaisesti voinut kieltäytyä. Tämän seurauksena vietämme tulevat kuusi viikkoa Riiviöiden kanssa maaseudun rauhassa sukulaisteni luona. Itseasiassa samassa paikassa, mistä Riiviöt ovat alunperin kotoisin. Ennen kuin loikkaamme maalle vievään bussiin piti kuitenkin tehdä hiukan valmisteluja.


Ensimmäisenä listalla oli saada kissoille sopivat punkkikarkotteet, sillä suuntaamme alueelle, missä on paljon punkkeja. Saimme reseptin niskaan laitettavaan liuokseen tutulta eläinlääkäriltä, jonka luona olemme aikaisemminkin käyneet. Punkkiaineet olisin varmaan laittanut myös siinä tapauksessa, että olisimme viettäneet koko kesän kaupungissa.

Toisena tehtävänä oli uusia kuljetuskoppa. Vanha ferplastin muovinen laatikko on ollut alusta asti epäkätevä ja nyt se alkaa myös pikkuhiljaa hajoamaan käsiin. Olen metsästänyt sopivaa uutta koppaa jo jonkin aikaa ja lopulta päädyin Ikean Lurvig koppaan. Lurvig on aikalailla samankokoinen kuin vanha ferplastimme ja siksi päädyinkin valitsemaan juuri sen. Ensi sunnuntaina se pääseekin oikeaan tulikokeeseen, kun edessä on yli neljän tunnin bussimatka.

Mörkö näyttää, että uuteen koppaan mahtuu hyvin pari Riiviötä

Entinen uskollisesti palvellut koppa on jo vanha ja kulunut

Näillä eväillä onkin hyvä lähteä puoleksitoista kuukaudeksi kesälaitumille. Riiviöt viettämään lomaa ja emäntä töihin.

16 kommenttia:

 1. Hyvää lomaa riiviöille ja työreissua emännälle!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa huiman hienolta lomalta riiviöille! Me ollaan ostettu ihan apteekin käsikauppalääkkeistä punkkiliuosta niskaan, jonka teho pitäisi kestää 4vk. Miten tuo eläinlääkärin eroaa; nimi, onko kallis ja miten pitkä teho sillä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös aikaisemmin ollut niskaan laitettava käsikauppavalmiste, jonka teho on kestänyt tuon kuukauden. Nyt saatiin reseptillä bravecto nimistä valmistetta, joka laitetaan myös niskaan. Vaikutusaika tässä on 12 viikkoa ja hintaa yhdellä ampullilla on noin kolmekymmentä euroa. Tämä tulee siis hiukan kalliimmaksi kuin käsikauppavalmisteet, mutta toisaalta tätä ei sitten tarvitse annostella niin usein. :)

   Poista
 3. Maalla kelpaa ulkoilla, varmasti ihana kesä kissoille tulossa! :)

  Meillä on kaksi erikokoista Ferplastia, ja hyvin ovat kestäneet (kun käyttökerrat ovat laskettavissa sormin). :P Kankainen koppa voisi olla kiva, joskin ehkä pelottaisi, että sieltä tultaisiin verkon läpi ulos jos oikein haluttaisi...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunnuntaina nähdään, miten uusi koppa kestää oikeaa käyttöä. Kotona kokeillessa on tuntunut ihan mainiolta :)

   Meidän ferplastia on tosiaan käytetty jo pitkään, ja välillä sitä on kohdeltu ehkä liian kovakouraisesti. Nyt kapistus pysyy kasassa lähinnä ilmastointiteipillä :D

   Poista
 4. Oi, kuulostaa mielenkiintoiselta loma- ja työpaikalta, paljon luontoa ja kissoille tuoksuja tutkittavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luontoa täällä maalla tosiaan riittää :) uudessa paikassa jo sisällä on paljon kaikkea uutta tutkittavaksi!

   Poista
 5. HYvää juhannusta ja työpestiä :)

  Mä jään mielenkiinnolla odottelemaan Ikean kantokassin arvostelusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantokassi osoittautui erittäin mahtavaksi! Kantokahvat ovat juuri sopivan pitkät, että kassin voi nostaa olalle, muttei niin pitkät, että kassi laahaisi maata.

   Poista
 6. Ihania kesälaitumia Riiviöille - ja mukavia kesätöitä henkilökunnalle! :)

  VastaaPoista
 7. Hyvää lomaa Riiviöille, pitäkää hauskaa maaseudun rauhassa!

  VastaaPoista
 8. Kuulostaa ihanalta paikalta olla ja työskennellä! Ihanaa ja punkitonta reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kyllä ollut aivan mahtavaa! Kirjoitan tässä lähipäivinä poatausta, jossa kerron kuulumisia tarkemmin :)

   Poista

Kurrpurr, jätä tassunjälkesi =^.^=