sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Hildan ensimmäinen viikko kotona

Hildan ensimmäinen viikko meillä on sujunut varsin mallikkaasti ja pikkuneiti on kotiutunut hyvin. 

Hilda 8,5 vko

Haimme tosiaan Hildan kotiin viime viikon perjantaina. Ensimmäinen ilta meni lähinnä tutustuessa uuteen paikkaan ja uusiin tuttuihin. Heti lauantaina aloimme kuitenkin treenata kontaktin ottamista ja muita arjen taitoja. Hilda oli jo kasvattajalla todella itsenäinen pentu, joka hoiteli omia asioitaan, kun muut sisarukset leikkivät laumana yhdessä. Kasvattaja sanoikin, että voi olla viisasta panostaa kontaktin opettamiseen heti pienestä pitäen. Tässä yhteydessä kontaktilla tarkoitetaan siis sitä, että koira malttaa keskittyä ohjaajaan, ja jättää ympäristön häiriöt huomiotta. Tähän mennessä treenit ovat sujuneet erittäin hyvin ja olemme harjoitelleet NÄILLÄ OHJEILLA.


Kontaktin ohella aloin myös ehdollistaa Hildaa naksuttimelle. Meillä on naksutin käytössä myös Mörkön kanssa, joten Hildalle hommattiin toinen naksutin, jossa on hiukan erilainen ääni. Olemme opetelleet myös yksinkertaisia temppuja ja istuminen sujuu jo mallikkaasti. 


Ensimmäisellä viikolla olemme panostaneet myös pennun sosiaallistamiseen. Olemme käyneet parissa eri kauppakeskuksessa ihmettelemässä, ajaneet metrolla ja bussilla, sekä tottakai tutustuneet kivoihin koirakavereihin. Hildalla ei ole vielä rokotuksia, joten mihinkään koirapuistoon meillä ei ole asiaa, mutta tuttujen rokotettujen koirien kanssa olemme järjestäneet leikkitreffejä. Hilda on tosi reipas pentu, eikä ole tähän mennessä arastellut uusissa paikoissa tai uusia kavereita. Pientä draamaqueenia neidissä on kuitenkin havaittavissa, eikä kenellekkään jää epäselväksi, milloin kaveri astuu Hildan varpaille. 


Pentuarjen seasta toivotellaan lukijoille mukavaa alkavaa viikkoa! 

11 kommenttia:

 1. Hilda on todella söpö! <3 Itsenäinen ja rohkea pentu on parempi kuin ujo piimä, elämästä saa heti paremmin otetta. :) Viikon ohjelma kuulostaa oikein hyvältä! Ostareilla on varmaan erilaisia alustoja millä kävellä ja näkee eri tavoilla liikkuvia ihmisiä, vaunuja ja rattaita ja pyörätuoleja. Onko mikään tuntunut vielä epäilyttävältä?

  Hyvää viikkoa teille kaikille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi ei tule mieleen mitään, mikä olisi ollut erityisen epäilyttävää. :))

   Ja jep ehdottomasti samaa mieltä siitä, että mieluummin reipas ja itsenäinen kuin ujostelija :)

   Poista
 2. Mites yhteiselo Mörkön ja Mymmelin kanssa? Miten ovat tulleet toimeen keskenään? Onko Mörkö ja Mymmeli yhtenä rintamana tutustumassa uuteen kamuun? Vai onko alkupäivien hajontaa havaittavissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti arvasit seuraavan postauksen aiheen :D

   Toistaiseksi kaikki on sujunut hyvin ja pojat olleet yhtenä rintamana :)

   Poista
  2. Jään innolla odottamaan seuraavaa juttua :D

   Poista
 3. Voi mikä ihana luppakorva vauvalla vielä <3

  VastaaPoista
 4. Hilda on ihastuttava tapaus - ja kiinnostavaa kuulla lisää, miten koulutus jatkuu. Ja täytyy kyllä etsiä kalenterista jokin sopiva ajankohta. Mulla on nykyisin vapaa-aikaa tosiaan poikkeuksellisen paljon. :-D

  VastaaPoista
 5. Hän on niin söpö! ♥ ♥ Pennun kanssa on varmaan aika hidasta etenemistä ihmisjoukossa kun porukka tulee lässyttämään vai pidetäänkö siellä etäisyyttä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkupentuaikana kulkeminen oli kieltämättä hidasta :D moni halusi tulla rapsuttelemaan ja morjenstamaan...

   Poista

Kurrpurr, jätä tassunjälkesi =^.^=